Get Adobe Flash player

Gryazin a Hyundai i20 R5-öt is tesztelte

A Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati részlege meginvitálta Nikolay Gryazint és az orosz pilóta navigátorát, Yaroslav Fedorovot a Nizza melletti Col Saint-Roch-ra, ahol egy tesztet szerveztek 2019. november 18-ára, hétfőre. Az útszakasz, ami a teszt helyszínéül szolgált, volt már része a legendás Monte-Carlo Rallye-nak is.

„A Hyundai i20 R5 tesztje jól ment, és elég óvatos volt” – mesélte Gryazin. „A feltételezések szerint Ole Christian Veiby fog elrajtolni a Rallye du Var-on ezzel a konkrét autóval, úgyhogy hatalmas volt a felelősségünk, hogy megóvjuk a járgányt a sérülésektől.

Annak ellenére, hogy óvatos voltam a tempómmal, sikerült jó elképzelést szerezni az autóról. Nagyon tetszett az i20 R5 motorja és a fékezés alatti viselkedése. Az autó nagyon jól reagál a beállítások módosítására. Különösen élveztem a Hyundai Motorsport mérnökének társaságát, aki segített nekünk az autóval végzett munkában.

Sajnálatos módon az erős havazás miatt le kellett állítanunk a tesztet. Ettől eltekintve élveztem mind az autót, mind a Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati versenycsapatának társaságát.”

A Rallye du Var-on részt vesznek Gryazinék is. Az aszfaltos verseny előtt az orosz páros Olaszországban tesztelte Skoda Fabia R5 evóját. A tesztet eredetileg Franciaországba tervezték, az SRT-nek azonban hirtelen meg kellett változtatnia a helyszínt, mivel vastag hóréteg lepte el a tesztpályát.

Annak ellenére, hogy az olasz utak nem teljesen ugyanolyanok, mint a Var melletti gyorsasági szakaszok, a Gryazin/Fedorov kettősnek sikerült leellenőriznie a beállításokat, kipróbáltak különböző hasmagasságokat és lengéscsillapítókat, és gyűjtöttek néhány kilométert a verseny rajtja előtt. A Rallye du Var-t november 21-24. között rendezik.


Andrew