Get Adobe Flash player

Hírek: M-Sport - Fiesta R1 márkakupa Németországban

 

Fiesta R1 márkakupa Németországban

Az M-Sport Lengyelország hathatós közreműködést nyújt a fiatal versenyzők támogatásában, a csapat jelenleg azon dolgozik, hogy kiterjessze márkakupáit egy németországi Trophy-val, melyet Ford Fiesta R1-esekkel írnának ki.

Az Armin Schwarz Driving Experience vendéglátásával november elején sikeres tesztnap zajlott le, ahol több mint hetven párosnak volt lehetősége kipróbálni az EcoBoost motoros új Ford Fiesta R1-est, valamint R2-est.

Az esemény tökéletes alkalmat kínált az M-Sport és a korábbi gyári pilóta Armin Schwarz számára, hogy kiértékeljék az autókat az előterjesztett programnak megfelelően; emellett felmérték a pilóták elvárásait is az ő szempontjaik alapján, mint ami a Trophy-ra is vonatkozik.

A Ford által felállított „lehetőségek létrájának” első fokaként a Fiesta R1-es ideális alternatívaként került kiválasztásra ahhoz, hogy megtalálják és támogassák Németország jövőbeli ralis tehetségét.

Az FIA standardjai szerint homologizált Fiesta R1 ugyanazokban a génekben osztozik, mint R2-es társa, és könnyedén felfejleszthető arra a típusra a megfelelő időben – ez a legsokoldalúbb és legköltséghatékonyabb úttá teszi az autót a ralis pályafutásukat elkezdőknek.

Mint ahogyan hasonló program működik már Észtországban, Olaszországban, Finnországban és az Egyesült Királyságban, az előterjesztett Trophy egy lépést kínál a fiatal pilótáknak a világszínpad felé is, a sorozat győztese ugyanis egy támogatói csomagot biztosít be magának a következő évi junior világbajnokságra.

Az M-Sport Lengyelország és Schwarz abban a fázisban vannak jelenleg, hogy gyűjtik a leendő pilótákat és lelkesen tárgyalnak a potenciális partnerekkel a sorozat bebiztosítására. További részleteket a jövő év elején jelentenek be.

Maciej Woda, az M-Sport Lengyelország igazgatója: „Németország mindig is egy nagyszerű autósport piac volt, és azon vagyunk, hogy felfedezzük az ország leginkább nagyratörő pilótáit. Vannak már hasonló üzemelő programjaink számos más európai piacon, ez lenne azonban az első, ami kizárólag a Ford Fiesta R1-nek szól – és egy remek út, hogy fiatal emberek kerüljenek be a ralisportba.

A célunk, hogy egy világos és költséghatékony utat biztosítsunk a világ legtehetségesebb fiatal pilótái számára az előremenetelben, a végső bajnok pedig egy támogatói csomagban részesül a következő évi junior világbajnokságra. Egy utat akarunk kínálni a fiatal pilótáknak a világszínpad felé, és nagyszerű lenne látni ezt Németországban bemutatott első lépést.

Jelenleg is tárgyalunk leendő pilótákkal és partnerekkel, hogy létrejöhessen a sorozat, és várom már, hogy további részleteket jelenthessünk be a jövő év elején.”


Andrew


2019. december 2.