Get Adobe Flash player

Hírek: M-Sport - Zöld út az M-Sport új bázisának

 

Zöld út az M-Sport új bázisának

A cumbriai önkormányzat jóváhagyta az M-Sport új fejlesztési és tesztlétesítményre vonatkozó tizenkilenc millió fontos beruházási tervét. Az önkormányzat 1 nem ellenében 10 igen szavazattal hozta meg az M-Sport számára kedvező döntést a 108 ezer négyzetméteres Értékelési Központ, valamint egy tesztpálya és egy szálloda létesítéséről.

A cockermouth-i cég ügyvezető igazgatójának, Malcolm Wilsonnak a nyilatkozata szerint a munkák várhatóan még ebben a hónapban megkezdődnek, a cél az, hogy az avatóünnepséget a 2016-os szezon közepén megtarthassák. „Nyilvánvaló, hogy örülünk a hírek hallatán” – mondta el Wilson az Autosport magazinnak. „A munkának rögtön neki akarunk állni. Vannak még dolgok, amiket meg kell oldanunk, de több mint készek vagyunk rá és meg tudjuk csinálni ezt. Nagy pillanat volt, amikor megvásároltuk Dovenby-t, de ez egy sokkal nagyobb vállalás és beruházás annál, mint ami az volt. Nagyon izgalmas ez, de, meg kell, hogy mondjam, egy kis nyomást is helyez rám!”

Wilson elárulta, hogy az új fejlesztés nem lesz befolyással az M-Sport Bentley endurance programjában folyó munkálatokra, illetve a rali világbajnoki szereplésre. „Az egyik legfontosabb dolog számunkra az, hogy ezeknek a fejlesztési munkáknak egyáltalán ne legyen hatása a jelenlegi programokra” – mondta el a brit ralibajnokságot 1994-ben megnyerő, de számtalan világbajnoki futamot is teljesítő korábbi versenyző. „Az építkezéssel kapcsolatos minden forgalom és munka egy másik bejáraton keresztül fog bonyolódni, és addig, amíg az Evaluation Centre nem készül el, ott marad minden, ahol most van.”

Wilson hozzátette azt is, hogy létesítmény fejlesztése jelentős előnyökkel fog járni. „Úgy gondolom, láthatja majd mindenki ennek a hasznát. A helyi foglalkoztatás és vagyon szempontjából kétségtelen hatása lesz, ami pedig a versenyautók és az utcai kocsik fejlesztései munkáit illeti, teljes egészében egy helyen fogunk lenni, teljesen privátok leszünk. Páratlan lehetőségünk lesz itt, egy egyállomásos üzem egy gyártó számára egy termék alapoktól történő létrehozására vagy egy meglévő finomítására. Tudjuk, mit tudunk kínálni már most egy gyártónak, az új telephellyel pedig ez még izgalmasabb lesz.”

 

Andrew

 

2015. február 4.