Get Adobe Flash player

Ogier 2021-re finomhangolja a Yaris WRC-t

Bár korábban kijelentette, hogy a 2020-as idény lesz az utolsó a rali világbajnokságon számára, Sebastien Ogier a koronavírus helyzetből adódó csonka szezonra való tekintettel meggondolta magát, és 2021-ben is ott lesz a ralisport legfelsőbb kategóriájában.

A franciák hatszoros világbajnoka a következő évben is Toyotával fog versenyezni. Az idei befejező futamot a pontverseny második helyéről váró, a világbajnoki címre még esélyes pilóta számára több idő áll rendelkezésre a csapat mérnökeivel a holtszezonban, mint egy évvel ezelőtt, és azon van, hogy kicsi, de mégis jelentős előrelépéseket tegyenek a Yaris WRC-vel.

„Általánosságban elégedett vagyok a Yaris-szal, nincs vele nagy gond, vagy olyan dolgok, amiket teljesen meg akarnék változtatni ezen az autón” – kezdte Ogier. „Ebben a szezonban nem volt esélyünk túl sok kilométert megtenni – csupán hat verseny volt és valamennyi teszt mindezidáig –, úgyhogy a lehetőség, hogy ugyanezzel az autóval folytassam egy teljes, valódi szezonra, nagyon kellemes. Ez meg fogja adni számomra a lehetőséget, hogy felkészültebb legyek és hogy jobban megfeleljen annak az autó, amit szeretek, mivel hiányzott az, hogy értsem, és nem tudtam, hogy mit tegyek a beállításával, hogy tökéletesen passzoljon hozzám.

Nyilvánvaló azonban, hogy egy kicsit könnyebb lesz számomra a következő év teljesítése. Nincs nagy gond, amit meg akarok oldani. Általánosságban ez egy nagyon jó autó, és csapatként megpróbálunk rajta fejleszteni. Úgy gondolom, dolgozunk még az autón minden tekintetben. Finomhangoljuk és fejlesztjük.”

 

Andrew

 

2020. december 2.