Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris Rally1 - Evans és Rovanpera első alkalommal tesztelték a hibrid Toyotát

 

Evans és Rovanpera első alkalommal tesztelték a hibrid Toyotát

Kipróbálhatta a Rally1-es tesztautót a Toyota mindkét jövő évi állandó pilótája.

Újabb fázisába lépett a Toyota GAZOO Racing ralicsapatának 2022-es tesztprogramja, mivel az augusztusról szeptemberre váltó héten Elfyn Evans és Kalle Rovanpera is beleülhetett a hibridhajtású Yaris Rally1-be. Eddig egyedül a csapat tesztpilótája, Juho Hanninen volt az, aki a 2022-es specifikációjú autóval mehetett.

Evans és Rovanpera – akik várhatóan japán gyártó teljes munkaidős versenyzői lesznek jövőre is – a franciaországi Gap mellett próbálhatták ki az új szabályok szerint épített Yaris-t. Az alakulat jelenlegi harmadik versenyzője, Sebastien Ogier nem kapott lehetőséget, a világbajnok azonban nem is aggódik ezen, hiszen jövőre már nem fog teljes szezont futni.

„A csapat egészen tipikus Monte utakon futott, elég dobálós aszfalton – ez egy nagyon is aszfaltos teszt volt, semmint bármi, ami a közelgő versenyt jelezné. Túl meleg az idő még, hogy bármit is szimuláljanak az első fordulóra” – nyilatkozta a DirtFish-nek egy forrás Franciaországban.

A lap értesülései szerint a versenypilóták ezelőtt nem ültek még az új autóban, aminek részben az volt az oka, hogy nagyon elfoglaltak a futamok és az azokkal kapcsolatos tesztek miatt, másrészt pedig a csapatnak az a szándéka, hogy minél közelebb hozza a Rally1-es gépet a végső specifikációhoz és ekkor kapcsolódjanak be a tesztprogramba a versenyzők, semmint a korai fejlesztési fázisban lévő autót teszteljék.

 

Andrew

 

2021. szeptember 3.