Get Adobe Flash player

Hírek: Peugeot 208 T16 - Közeleg a 208 R5 debütálása

 

Közeleg a 208 Type R5 debütálása

Egyre közelebb vagyunk a Peugeot 208 Type R5 rali Európa-bajnokságon történő bemutatkozásához, amit az is jelez, hogy a francia gyár újonnan leigazolt pilótája, Craig Breen is kipróbálta az autót.

Az Európa-bajnokságon a jövő heti Liepaja-Ventspils Rally-n egy Peugeot 207 Szuper 2000 kormányánál bemutatkozó ír versenyző Dél-Franciaországban keddtől kezdődően négy napon keresztül tesztelte a 207 S2000 utódját, a fejlesztési fázisban lévő R5-ös 208-at.

„Nagyon jól zajlott a teszt, örülök ennek” – mondta el a 22 éves pilóta, aki a Peugeot Sport kérésének megfelelően nem árulhatott el a tesztről túl sok információt. „Egy jó szinten van az autó, kitűnő érzéseim voltak vele kapcsolatban. Úgy tűnik, az alap rendben van. Nagyszerű volt a 208 Type R5-öt tesztelni. Nagyon jól kezelhető, és úgy gondolom, a két erőssége a fékrendszere és a sebességváltója. A körülmények nehezek voltak néha, de a fékek rendkívül jól teljesítettek, nagyon magabiztos voltam velük. Ami a sebességváltót illeti, elég könnyű használni, kifogástalanul vált. Tetszik a motorja is, hihetetlen a nyomatéka. Érzi az ember, hogy a kocsi menetről menetre javul, ez tehát egy meglehetősen izgalmas hét volt.”

Alexis Avril, a Peugeot Sport technikai igazgatója a következőket fűzte hozzá: „A decemberi teszt (Bryan Bouffier-vel) lényegében egy shakedown volt, ezen a héten ugyanakkor elkezdtük már a valós fejlesztési munkákat. Ez biztosította számunkra azokat a jelzéseket, melyekből tudjuk, melyik területeken kell tovább dolgoznunk. A változatos időjárás ellenére elég sok kilométert tettünk meg, és elkezdtünk a különböző technikai megoldások vizsgálatát.”

A Peugeot Sport a 208 Type R5 értékesítését a hírek szerint márciusban kezdi meg.

 

Andrew

 

2013. január 25.