Get Adobe Flash player

Hírek: Peugeot 208 T16 - Jön az aszfaltos teszt

 

Jön az aszfaltos teszt

A Peugeot 208 T16-ot 2012 decemberétől átfogó fejlesztési program keretében tesztelik, azóta számtalan kilométert megtett. A Peugeot Sport ügyfélprogramjának jövőbeli zászlóshajója négy teszten esett már át, húsz napon keresztül próbálgatták ez idáig laza talajon, amivel az autó fő műszaki paramétereit véglegesítették. A Peugeot Sport mérnökei a karosszéria, a motor, az elektromos rendszer és a felfüggesztés megbízhatóságát helyezték előtérbe, mielőtt figyelmük a beállítási munkák felé fordult volna.

A 207 S2000 utódját Bryan Bouffier, Craig Breen és Kris Meeke vallatta Franciaországban (Riboux, Mazamet és Auxerre térségében) olykor szélsőséges időjárási körülmények között. A Peugeot Sport célja, hogy egy versenyképes és megbízható csomagot kínáljon, mellyel ügyfelei bármely talajtípuson megküzdhetnek a győzelemért. Bár a program murvás része még nem zárult le teljes egészében, a 208 T16 fejlesztése elérkezett az aszfaltos szakaszhoz. A csapat szándéka szerint tízezer kilométert teljesítenek az autóval, mielőtt az év vége felé az az ügyfelekhez kerülne.

Kris Meeke a következőket nyilatkozta: „Úgy érzem, a 208 T16 nagyon erős. A valós potenciáljáról még nincs elképzelésem, mivel eddig laza talajon vezettem csak, de azt elmondhatom, hogy minden megvan benne, amitől ez egy nagyszerű autó lehet. Még mindig van néhány ötlet, amit meg kell vizsgálnunk, ugyanakkor nagyon izgalmas egy új feladaton dolgozni, mint amilyen ez is, főként azért, mert nincsen összehasonlítási alap, hiszen új előírások szerint végezzük a munkát. Szeretem, amikor egy projekt ebben a fázisban tart. Rendkívül érdekes egy top autón dolgozni és megpróbálni győztest faragni belőle.”

A Peugeot gyári pilótája, Craig Breen is beszélt az autóról: „A célunk az, hogy annyi kilométert menjünk a 208 T16-tal, amennyit csak lehet azért, hogy az új, R5-ös kategóriában ezt az autót kelljen majd megverni. Nyilvánvalóan nagyon motiváltak vagyunk. A T16 bárkinek a fejében olyan emlékeket ébreszt, ami a sportág történetének kitörölhetetlen emlékű autójáról szól, mi pedig azon vagyunk, hogy a történelem megismételje önmagát! A kocsi fejlesztése az elvárt ütemben halad, minden tesztelés alkalmával javul. Újra és újra felfedezem és mindig tanulok valamit róla, amikor vezethetem. Mindig mosolygok, amikor a kormánya mögött ülhetek.”

 

Andrew

 

2013. május 2.