Get Adobe Flash player

Hírek: Peugeot 208 T16 - Peugeot: kicsit késni egy jobb autóval

 

Peugeot: kicsit késni egy jobb autóval

Az újgenerációs szabályok, az R5 szerint épített Peugeot 208 T16 jó úton halad afelé, hogy a 2014-es év elején bemutatkozhasson az Európa-bajnokságon, erősítette meg a gyár sportosztályának vezetője, Bruno Famin.

Az izgalmas masina, ami a Ford Fiesta R5-tel együtt előfutóként szerepelt a júniusi Ypres Rally-n és az Európa-bajnokság legfelsőbb osztályában fog harcba szállni a közeljövőben, elérkezett fejlesztésének végső fázisába, ahol egy sor megbízhatósági teszt vár még rá.

„Egy rövid listánk van azon problémákról, amiket meg kell még oldanunk, miközben lefolytatjuk utolsó hosszútávú tesztjeinket. Nagyon is optimista vagyok abban, hogy a következő hetekben le tudjuk zárni a projektet” – mondta el Famin a Sanremo Rallye-n, az Európa-bajnokság utolsó előtti fordulóján. Készítjük a homologizációs dokumentációt, de látnunk kell azt, hogyan mennek a következő tesztek, csak hogy megerősíthessük, megoldottuk a legutolsó problémákat is, mielőtt beadnánk a homologizációt. Az FIA részéről a hónap végén lesz egy előzetes vizsgálat az autón. Ezt követően fogjuk eldönteni, hogy végső vizsgálatra december végén vagy január végén menjünk-e, melyek január 1-től, de legkésőbb március 1-től adnák meg a homologizációt.”

A Peugeot sportosztályának vezetője így folytatta: „A filozófiánk az, hogy mindig jobb egy kicsit késni egy jó autóval, mint időben lenni egy rossz kocsival. Oké, tisztában vagyunk azzal, hogy néhány eladást elbukhatunk, de az autó idővonalát nézve ez nem lesz jelentős. Ha egy rossz autót dobnánk piacra, hírnevünk semmisülne meg, ami mindennek a végét jelentené. Én azonban száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a 208 T16 minden, csak nem egy rossz autó, mivel összehasonlítva a vetélytársakkal, optimista vagyok a 208 T16-tal elért teljesítményszinttel kapcsolatban.”

Arra, hogy a rajongók ismét előfutóként láthassák a 208 T16-ot, várni kell, miután Famin megerősítette, a Peugeot Sport a tesztelésre helyezi a hangsúlyt. Emiatt a Sanremo Rallye-ra tervezett előfutást is kihagyta a csapat. A lehetséges ügyfeleket meghívják ugyanakkor a tesztekre, hogy azok közelről láthassák, hogyan teljesít az autó és hogy a mérnökökkel is konzultálhassanak.

Bár a Peugeot Sport hivatalos honlapja szerint márciustól fogadják a megrendeléseket az autóra, a hírek tükrében arra tehát, hogy a Jannerrallye-n, vagy Monte-Carlóban látható legyen már a Peugeot 208 T16, elég kevés az esély…

 

Andrew

 

2013. október 23.