Get Adobe Flash player

Hírek: Peugeot 208 T16 - Breen mellett Abbring a Peugeot Academy-ben

 

Breen mellett Abbring a Peugeot Academy-ben

A Peugeot Sport bejelentette, regisztrálja magát a 2014-es rali Európa-bajnokság újonnan kiírásra kerülő gyártói kupájába.

Az idei évben létrehozott, feltörekvő tehetségekkel foglalkozó Peugeot Rally Academy program is folytatódik, melynek keretében idei versenyzőjük, Craig Breen mellett Kevin Abbring kap lehetőséget az R5-ös kategóriájú 208 T16 volánjánál. A fiatal holland az idei Peugeot Rallye Cup győzelmének fődíjául érdemelte ki ezt, és bizonyíthat minimum hat megmérettetésen. A Peugeot Rally Academy egy R2-es kocsit is indít néhány futamon, melyre legnagyobb eséllyel Stephane Lefebvre pályázik.

„A rali Európa-bajnokság gyártói kupája két lehetőséget is ad számunkra, így boldogok vagyunk, hogy ismét tető alá hozták ezt” –mondta el a Peugeot Sport igazgatója, Bruno Famin. „Először is, biztosítja azt, hogy megmutassuk, mennyire is jó a 208 T16 – remélhetőleg az lesz –, és reméljük, az évad során sok autónk lesz az Európa-bajnokságon. A másik lehetőség szerint ügyfeleink az új junior bajnokságban is pontot szerezhetnek a 208 R2-nkkel. Meggyőződésünk, hogy ez az autó egy új referencia az R2-es kategóriában, és sok versenyző lesz, aki ezzel az autóval tündökölhet az Európa-bajnokságon az Eurosport nagyszerű platformmal rendelkező közvetítései során.”

A junior bajnokságba a versenyzők csak olyan típussal nevezhetnek, melyet gyártójuk regisztrált. Famin szavai szerint nem lesz akadálya, hogy a fiatalok a Peugeot 208 R2-vel álljanak rajthoz.

A típusból készült legújabb versenygép, a 208 T16 fejlesztése folyamatosan zajlik. Szemmel látható változás a kocsin, hogy a motorháztető szellőzői beljebb költöztek az elmúlt hetekben és a lökhárító nyílásait is folyamatosan optimalizálják a mérnökök. Az, hogy még mindig nincs meg Peugeot R5-ös autójának végleges specifikációja, azt is eredményezte, hogy a homologizációs dokumentumok az október 31-i határidőre nem jutottak el az FIA-hoz, így január helyett legkorábban március 1-én kerülhet homologizálásra az autó. Az ügyfelek részére történő kiszállítások viszont már februárban megkezdődnek.

 

Andrew

 

2013. november 28.