Get Adobe Flash player

Mikkelsen új itinere

Andreas Mikkelsennek 2013-ban nem csak egy új autóval kell megbarátkoznia, de új lesz a navigátora is, ami azt jelenti, hogy az itiner írási módján is változtatnia kell.

A Volkswagen Motorsport pilótája eddigi pályafutásának mind a hét szezonját honfitársával, Ola Floenével húzta le. A következő idényben azonban a finn Mikko Markkula veszi át a navigátori teendőket Mikkelsen mellett, így a norvég versenyzőnek némiképpen módosítani kell az itiner írási módszerét. A korábbi feljegyzései a norvég és angol nyelv kombinációjából álltak össze, innentől kezdve viszont teljes egészében angol információkat fognak tartalmazni, mivel ezt a nyelvet mind Mikkelsen, mind Markkula folyékonyan beszéli.

„A rendszer ugyanaz marad, de a norvég helyett angol számokat használunk majd. Egyáltalán nem aggódom az új együttműködés miatt” – árulta el Mikkelsen.

Az újdonsült páros még nem állt közösen rajthoz eddig, de jópár teszten ültek már autóban együtt.

„Valójában ez egyikünknek sem lesz egy nagy változás” – mondta el Markkula. „Mindketten várjuk már az új partnerkapcsolatot, de nagyon jó lenne, hogyha minél hamarabb lenne esélyünk együtt versenyezni. Ez volt a terv Spanyolországra, de sajnos lebetegedtem. Most már azonban teljesen rendben vagyok.”

 

Forrás: www.wrc.com

 

Andrew