Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works WRC - Jobbkormányos MINI WRC

 

Jobbkormányos MINI WRC

 

A Prodrive bemutatta a MINI John Cooper Works jobbkormányos változatát

A Prodrive építette meg az első, legutolsó WRC szabályok szerint épült jobbkormányos versenyautót.

A jobbkormányos MINI John Cooper Works WRC homologizációja megtörtént, így minden FIA által jóváhagyott bajnokságban szerepelhet. Az első fellépésére a jövő hétvégi Lurgan Park Rally-n fog sor kerülni, az autót Derek McGeechan hajtja.

Nem ez az első Prodrive által épített jobbkormányos World Rally Car, a cég számos ilyen Subaru Impreza WRC-t szerelt össze. A MINI WRC jobbkormányos változatának megépítése hat hónapot vett igénybe, át kellett alakítani a karosszéria bukócsőrendszerét amiatt, hogy az új kormánymű és a kormányoszlop helyet kaphasson a jobb oldalon. Az utastérben a váltókar és a kézifékkar helye és az ülések pozíciója is módosult, de a változás kellett, hogy érintse a kábelköteget is. A motorháztető alatt nem történtek nagyobb módosítások, csupán az elektromos vízpumpának kellett új helyet találni.

„A MINI WRC nagyon népszerűnek bizonyult Írországban, és a bemutatás óta nagy igény mutatkozott a jobbkormányos verzió iránt” – mondta el Steve Smith, a MINI WRC értékesítési vezetője. „Sok munkába tellett az autó áttervezése, hogy az teljesíthesse az FIA homologizációs követelményeit, de az eredmény megfelel annak, amit vártunk.”

Az autó jobbkormányos verziója ugyanolyan áron érhető el, mint a balkormányos változat, melyet a MINI világbajnokságon történt bemutatkozása óta ugyanolyan összegért kínálnak.

 

Andrew

 

2012. július 23.