Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works WRC - A Prodrive minden jót kíván Sordónak

 

A Prodrive minden jót kíván Sordónak

Miután bejelentették, hogy Dani Sordo 2013-ban visszatér a Citroenhez, a Prodrive köszönetét fejezte ki a spanyol pilótának az elmúlt két esztendőben nyújtott kemény munkájáért.

Sordo 2011-ben csatlakozott a csapathoz, a Prodrive által fejlesztett MINI John Cooper Works WRC-vel több alkalommal is nagyszerű eredményt ért el. Tavaly Németországban és Franciaországban, idén pedig Monte-Carlóban végzett dobogós helyen az autóval.

Az elmúlt hétvégén Spanyolországban is kitűnően szerepelt, az utolsó kilenc gyorsasági szakaszból hatot nyert meg, aminek segítségével kilencedikként ért célba annak ellenére, hogy az első napon kicsúszott, a második pedig a délelőtti kört egy befecskendező hibának köszönhetően három hengerrel kellett teljesítenie.

Kiváló munka volt ez a spanyol pilóta részéről, ismerve a csapat finanszírozási problémáit és még inkább a BMW gyár MINI WRC projektjét érintő egyre kisebb támogatást.

„Dani az egyik legjobb versenyző a rali világbajnokságon, elmúlt heti bámulatos spanyolországi teljesítménye után egyáltalán nem lepett meg, hogy a Citroen őt választotta” – mondta el Dave Wilcock, a Prodrive WRC Team vezetője.

„Az elmúlt két évben öröm volt Danival dolgozni, tapasztalatai felbecsülhetetlen értéket képviseltek a MINI WRC fejlesztésében. Ugyancsak fontos, hogy a háttérben minden csapattaggal jó viszonyban volt és mikor két autót indítottunk, csapattársként viselkedett, nem riválisként.

Számos kihívással szembesültünk, de Dani mindig is pozitív maradt, lojális volt a csapathoz, csak azt sajnálom, hogy nem tudtuk hozzásegíteni első győzelméhez. Tudom, hogy első világbajnoki futamgyőzelmét a MINI-vel szerette volna megszerezni. Ha 2013-ra teljes szezont tudtunk volna tető alá hozni, biztos vagyok benne, hogy a csapattal maradt volna.

Tovább kell lépnünk, dolgoznunk kell a jövő éves terveinken, a versenyzői felálláson, valamint folytatnunk kell a fejlesztési programunkat is, hogy elérhessük a célunkat, a MINI első világbajnoki futamgyőzelmét.”

 

Andrew

 

2012. november 17.