Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works WRC - A Prodrive ígéri, visszatér

 

A Prodrive ígéri, visszatér

A Prodrive nem áll rajthoz a januári szezonnyitó Monte-Carlo Rallye-n, de ennek ellenére azt tervezi, hogy részt vesz a jövő évi rali világbajnokságon.

A brit csapat próbált lehetőséget találni arra, hogy a MINI John Cooper Works WRC-vel ott lehessen a legendás versenyen, de most már a februári Svéd Rally-ra koncentrál, mint első 2013-as megmérettetésére. A cég vezetői hisznek abban, hogy az autó képes az élmezőnyben szerepelni.

„Optimistán tekintünk az elé, hogy ott leszünk Svédországban, pozitívak vagyunk, hogy a kocsi képes jó eredményeket elérni” – mondta el Richard Taylor. „Ha egy autó jól megy aszfalton, meg lehet találni a módját, hogy jól működjön mindenhol, különösen azért, mert a végrehajtott fejlesztéseink egy része a legutóbbi svéd versenyen tapasztalt problémák miatt történt.”

A február 7-10. között Karlstadban megrendezésre kerülő Svéd Rally mellett a Prodrive készen áll arra, hogy a lehető legtöbb futamon indulhasson.

„Bármit is csinálunk, üzletileg meg kell, hogy térüljön” – magyarázta Taylor. „A MINI-től nem kapunk pénzügyi segítséget, de néhány versenyző, akivel kapcsolatban vagyunk, rendelkezik támogatással. Tárgyalunk kereskedelmi partnerekkel is, hogy a győzelemre is képes autónkkal ott lehessünk néhány futamon.”

 

Andrew

 

2012. december 23.