Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works WRC - A MINI célja a bajnoki cím

 

A MINI célja a bajnoki cím – három éven belül

 

David Richards azt nyilatkozta, a bajnoki cím a célja a csapatnak, ezt három éven belül szeretnék elérni.

Richards a Reutersnek a következőket mondta: „Szeretnénk a bemutatkozástól kezdve versenyképesek lenni, a célunk a BMW-vel és a MINI-vel a világbajnoki cím, amit három éven belül szeretnénk elérni. A Prodrive-val hat világbajnoki címet értünk el már, tehát tudjuk, mi kell ahhoz, hogy ezt véghezvigyük.”

Jövőre csak néhány versenyen vesznek részt, de 2012-ben már teljes szezont futnak. A pletykák arról szólnak, hogy a bemutatkozó verseny a jövő évi olasz világbajnoki futam lesz május elején.

A pilótaválasztásról is szólt a Prodrive tulajdonosa: „Igyekszünk megtalálni nemzetiségtől függetlenül a legjobb versenyzőket. Emellett azonban én mindig is amellett voltam, hogy legyen egy brit versenyző a csapatban. Van jópár kiszemeltünk, az is lehet, hogy egy fiatal pilótát választunk, csakúgy, mint ahogyan annak idején Colinnal (McRae) vagy Richarddal (Burns) tettük.”

Rögtön megindultak a találgatások, hogy kik lehetnek azok, akik a MINI-t először harcba vihetik. A legnagyobb név köztük kétségtelenül a finn Marcus Grönholmé, aki a napokban nem is tagadta, hogy folynak tárgyalások. A kétszeres világbajnok hatalmas tapasztalatával nagyban tudná segíteni a kezdeti lépéseket. Rajta kívül már régóta a kalapban van Mads Ostberg is, a norvég szintén logikus választásnak tűnhet, hiszen fiatal kora ellenére nagy tapasztalatokkal bír, és kapcsolata a Prodrive-val hosszú évekre nyúlik vissza. Per-Gunnar Andersson is kapós lett, lehet, hogy nem csak a Ford akarja? Ne feledjük, a svéd kétszeres junior világbajnok, aztán eltöltött egy évet a Suzuki WRC csapatában is, ahol az autó képességeihez mérten abszolút nem vallott szégyent! Kris Meeke neve is többször felmerült már, a tapasztalata és gyorsasága mellett másik ütőkártyája a nemzetisége.

„Egy radikálisan új utat választva haladunk a projekttel. Nagyon bizakodó vagyok, hogy ez meghozza gyümölcsét!” – zárta Richards.

 

Andrew

 

2010. július 27.



Módosítás: (2015. március 01. vasárnap, 09:03)