Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works WRC - A MINI további kötelezettséget vállal

 

A MINI további kötelezettséget vállal

A BMW Group vállalati ügyekért felelős osztálya megerősítette, a WRC Team MINI Portugal fog részt venni a 2012-es rali világbajnokság további tizenkét futamán.

Ez azt jelenti, hogy a MINI hosszútávú elkötelezettségének részeként a kétautós MINI csapat a szezon minden egyes futamán rajthoz áll.

A Motorsport Italia által működtetett WRC Team MINI Portugal a portugál Armindo Araujo és a brazil Paulo Nobre számára biztosítja az autókat. A két versenyző korábban az Armindo Araujo World Rally Team, illetve a Palmineirha Rally színeiben állt rajthoz és szerzett gyártói pontokat a januári Monte-Carlo Rallye-n.

A MINI ezzel a lépéssel véglegesítheti a John Cooper Works WRC homologizációját, így az autó egészen 2018-ig használható a rali világbajnokságon és más, az autósportot irányító szervezet, az FIA által felügyelt regionális bajnokságokban.

A John Cooper Works WRC-t alig több mint egy év alatt kifejlesztő Prodrive fogja a továbbiakban is a BMW Group-pal karöltve az autóépítési és fejlesztési feladatokat ellátni, valamint az ügyfélcsapatokkal a kapcsolatot tartani. A Prodrive arra is ígéretet tett, hogy folytatja eddig is sikeres csapatának világbajnoki szereplését, ahol vezető versenyzőjük a továbbiakban is a spanyol Dani Sordo lesz.

„Örülök, hogy a MINI rali világbajnoki szereplésével kapcsolatos jövője hosszú távon megoldódott” – mondta el Dr. Kay Segler, a MINI Business Coordination és Brand Management részlegének alelnöke. „Továbbra is meggyőződésünk, hogy a ralisport nagyon jól passzol a márkánkhoz. Az a megoldás, amit most találtunk, azt jelenti, hogy a MINI Motorsport családja tovább tud és tovább fog a raliban fejlődni. A hét eddigi világbajnoki futamon megszerzett három dobogós helyezés bizonyította már a MINI John Cooper Works WRC-ben rejlő potenciált. Biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező esztendőkben ügyfélcsapataink el fogják kápráztatni a MINI rajongókat világszerte.”

Dr. Segler így folytatta: „Az FIA-nak hozzánk hasonlóan ugyanúgy érdeke, hogy a MINI márkája jelen legyen a világbajnokságon, emiatt aktívan részt vett a konstruktív megoldás kidolgozásában. Hálásak vagyunk a nagyszerű együttműködésért és megértésükért, amit tanúsítottak irányunkba.”

Az alelnök dicséretét fejezte ki a Prodrive felé is a John Cooper Works WRC projektben betöltött szerepéért. Hatalmas lelkesedésével és kemény munkájával a Prodrive csapata főszerepet játszott abban, hogy a MINI John Cooper Works WRC-vel figyelemre méltó eredményeket érjünk el már a kezdeti időszakban is. A MINI Motorsport nevében szeretném megköszönni a Prodrive minden dolgozójának eddigi munkáját. Bizakodással várjuk, hogy a MINI John Cooper Works WRC ügyfeleinek kiszolgálásában együttműködjünk a jövőben.”

 

Andrew

 

2012. február 6.



Módosítás: (2015. március 01. vasárnap, 09:03)