Get Adobe Flash player

Hírek: MINI John Cooper Works WRC - A MINI leállítja rali programját

 

A MINI leállítja rali programját 

A MINI bejelentette, a 2012-es év végén beszünteti gyári csapatának részvételét a rali világbajnokságon.

A Motosport Italia által üzemeltetett WRC Team MINI Portugal alakulat jövője így kétségessé vált, ugyanakkor a John Cooper Works WRC-ket fejlesztő Prodrive azon dolgozik, hogy a következő évben teljes szezont tudjon futni autóival.

A MINI anyacége, a BMW által kiadott közlemény szerint a döntést „alapos megfontolás” előzte meg, aminek következtében a jövő évtől kezdődően csupán privát csapatok képviselik a márkát.

A MINI továbbra is együttműködik a Prodrive-val a WRC-kben használt 1,6 literes turbófeltöltéses motor fejlesztésében, ugyanakkor a szezon végeztével, mikor is a homologizációs követelményeknek minden tekintetben eleget tesz, visszavon mindennemű anyagi támogatást.

„A MINI befejezi a rali világbajnokságon futó gyári csapatának támogatását a 2012-es szezon végén” – nyilatkozta Dr. Kay Segler, a MINI Business Coordination és Brand Management részlegének alelnöke. „A WRC Team MINI Portugal az évad végéig teljesíteni fogja az összes 2012-es futamot. Az FIA előírásai szerint ezzel véglegesítjük a MINI John Cooper Works homologizációját is. Ez feltétele annak is, hogy ügyfélbázisunk továbbra is használhassa az autót a rali világbajnokságon.

A BMW Motorsport a Prodrive-val közösen folytatja a munkát az 1,6 literes turbófeltöltéses motor fejlesztésén. A MINI ebben a nagyon nehéz gazdasági helyzetben is aktív szerepet vállal abban, hogy a márka pártfogói az autósport részesei lehessenek továbbra is. A MINI továbbra is jelen lesz a különböző nemzetközi eseményeken és ügyfeleivel is szorosabbra fűzi kapcsolatát.

Szeretnénk azt látni, hogy a MINI John Cooper Works WRC versenyképes a világbajnokságon és más sorozatokban. Köszönetet kell mondanunk a Prodrive-nak, a WRC Team MINI Portugal-nak és partnereinknek a kitűnő együttműködésért, és sikeres jövőt kívánunk a versenyzőknek, csapatoknak és az ügyfeleknek a ralisportban.”

A Prodrive és a MINI között fennálló hosszú távú megállapodást a bejelentés nem befolyásolja, a banbury-i székhelyű cég az ügyfelek részére továbbra is épít WRC és S2000 autókat, melyek homologizációja egészen 2018-ig érvényes.

Annak ellenére, hogy nem számíthat gyári támogatásra, az idén néhány futamon részt vevő Prodrive továbbra is elkötelezett, hogy a jövő évben teljes szezont fusson a világbajnokságon.

„Megértjük a MINI döntését, ami a jelenlegi, kihívásokkal teli gazdasági környezetben nem is volt váratlan” – mondta el Richard Taylor, a Prodrive üzletfejlesztési igazgatója. „Mindamellett jó hír, hogy a MINI elkötelezett a rali világbajnokság irányában, és az a gyár óhaja, hogy raliautói továbbra is fussanak a világbajnokságon, valamint más sorozatokban. Várakozással tekintünk előre, hogy folytathassuk a munkát a MINI-vel és a BMW Motorsporttal azért, hogy fokozzuk a WRC és S2000-es MINI teljesítményét, ami az ügyfeleink és saját WRC csapatunk érdeke is.

Azon dolgozunk, hogy a 2013-as rali világbajnokságon részt vehessünk a MINI John Cooper Works-szel. A megfelelő időben bejelentjük a Prodrive WRC Team nevezését, valamint versenyzőink nevét. Az autóra további fejlesztések várnak, a motort, a futóművet és az erőátvitelt érintő módosításokat a 2013-as év első negyedében szeretnénk beépíteni a kocsiba, amiket azon partnereink számára is elérhetővé tesszük, akik már rendelkeznek MINI JCW-szel.”

 

Andrew

 

2012. október 26.



Módosítás: (2015. március 01. vasárnap, 09:03)