Get Adobe Flash player

Loeb indulna a Dakar Rally-n

Sebastien Loeb szívesen kipróbálná magát a híres sivatagi megmérettetésen.

A 2013-as Dakar Rally rajtjának közeledtével a kilencszeres rali világbajnok elárulta, kísértésbe esett már a maratoni viadallal kapcsolatban. Loeb még nem vett részt soha semmilyen tereprali versenyen, viszont egy nagyon kevés tapasztalata már van az ilyen jellegű viadalokkal kapcsoltban, hiszen a Citroen színeiben részt vett a Safari Rally-n 2002-ben, akkor, amikor a kenyai viadal utoljára szerepelt a rali világbajnokság programjában.

Loeb arról is beszélt, hogy nem állandó navigátorával, Daniel Elenával, vagy feleségével, Severine-nel indulna, hanem egy olyan társsal, aki sokkal tapasztaltabb ilyen körülmények között. „Egy napon talán szeretnék elindulni, hogy teljesítsem a Dakart, de azt nem Severine-nel és nem is Daniellel tenném… Biztosan eltévednénk!”

A jövőben a pályaversenyzés felé kacsintgató Loeb korábban nem vett még részt Dakar viadalon tehát, nem úgy a Citroen. A francia gyár jelentős sikereket könyvelhetett el, amikor még Afrikában rendezték a versenyt, hiszen a ZX-szel négy alkalommal is nyerni tudtak. A Citroen visszatérése azonban nem valószínű.

Loeb elmondta, saját támogatókkal állna rajthoz a Dakaron, a Citroentől nem várna segítséget. „Ha részt vennék a Dakaron, privát ügyem lenne, nem pedig a Citroennel közös dolog.”

 

Andrew