Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta R5 - Bíztató bemutatkozás

 

Bíztató bemutatkozás

A hétvégén megrendezett Malcolm Wilson Rally-n a Wilson család férfiúi tesztnapot tartottak. A papa, Malcolm a mezőnyt gyarapítva a Fiesta Szuper 2400-as változatát tesztelte, a próbának azonban egy motorhiba vetett véget.

Az M-Sport vezérének fia, Matthew a Fiesta R5-ös verzióját mutatta meg előfutóként a nagyközönségnek. A kocsi teljesítette mind a hét gyorsaságit, az M-Sport szerint ígéretes időket futva. A csapat tovább folytatja a fejlesztési munkálatokat, a Fiesta R5 végleges verziójának bemutatására az aszfaltos teszteket követően, az év későbbi részében kerül sor.

„Úgy érzem, nagyon jó az autó. A fejlesztések jól sikerültek, úgy tűnik, a Ford Fiesta R5 is egy rendkívül versenyképes modellünk lesz” – mondta el a verseny után Matthew Wilson, akinek Chris Patterson diktálta az itinert. „A kezdeti tesztkilométereket murván tettük meg az elmúlt hónapokban, most viszont azzal fogunk foglalkozni, hogy a kocsi aszfalton is ugyanilyen jól teljesítsen. Wales felé vesszük a héten az irányt, ahol megejtjük az első aszfaltos próbákat, majd a tervek szerint Európában tökéletesítjük az autót, mielőtt az év későbbi részében bemutatnánk azt.”

A tapasztalatokról egyelőre nem árult el többet az M-Sport, azt mindenesetre tudni, hogy az időmérések alapján a 26 éves pilóta a várva várt R5-ös autó volánja mögött meggyőző előnnyel nyerte volna a versenyt. A mezőnyt több Ford Focus WRC is gyarapította, tehát az eredmény mindenképpen bíztató a Ford Fiesta R5 számára.

 

Andrew

 

2013. március 8.