Get Adobe Flash player

MINI-s alakulat a WRC 2-ben

Az ukrán illetőségű Mentos Ascania Racing Team bejelentette, 2013-ban két autóval vesz részt a WRC 2-es bajnokságban.

A csapat kettő MINI John Cooper Works S2000-essel indul a sorozatban, azokat Valeriy Gorban és Oleksiyi Kikireshko vezeti majd, de a világbajnokság mellett az ukrán bajnokságban is rajthoz fognak állni.

A bemutatkozásra a februárban megrendezésre kerülő Svéd Rally-n kerül sor, az alakulat a WRC 2-es bajnokságban a Prodrive teljes mérnöki és technikai támogatását élvezni fogja.

„A csapat számításba vette az összes utolsó generációs WRC-t, és a MINI mellett döntött, miután kipróbálta az autót és megtekintette a gyárat” – árulta el Graham Prew, a Prodrive értékesítési vezetője. „A MINI S2000-es számára ez az első teljes ügyfélprogram a rali világbajnokság keretein belül. Nemzetközi színtéren már bizonyította versenyképességét, miután megnyerte a 2012-es IRC sorozatba beleszámító Tour de Corse-ot. A folyamatban lévő motor és futómű fejlesztésekkel a Mentos autóknak megvan lehető legjobb esélyük, hogy a WRC 2-ben az élmezőnyben küzdjenek.”

Mindkét autó a legutolsó specifikáció szerint épül, január végén fogják elhagyni a Prodrive banbury-i üzemét.

A csapat az elmúlt évben a PWRC-ben volt érdekelt, Gorban a harmadik helyet szerezte meg a sorozatban, az Akropolisz Rally-t meg is tudta nyerni.

 

Andrew