Get Adobe Flash player

Pénzdíjas Subaru versengés

 

A Subaru motorsport osztálya bejelentette, Subaru Challenge Award néven pénzdíjas versenyt hirdet, eszerint a rali világbajnoki futamok két legjobb, N csoportos Subaruval versenyző pilótája pénzdíjban részesül.

A szabályok értelmében az FIA Rally Class – a Symtech Racing által rendezett márkakupa – versenyzői is jogosultak a díjazásra.

Az STI és a Symtech Racing 2012. év végén állapodott meg abban, hogy második alkalommal is kiírják a népszerű Rally Class sorozatot.

Az egymással megegyező N csoportos Subaru Imprezákat hajtó Rally Class pilóták hat világbajnoki futamon vesznek részt a kiírás keretében, melyek a következők: Portugália, Görögország, Finnország, Németország, Franciaország és Spanyolország.

Az új Subaru Challenge Award a világbajnokság mind a tizenhárom versenyére vonatkozik, a legjobb subarus legénység minden egyes futamon 5000 eurót kap kézhez.

Az új pénzdíjazás mellett a Rally Class győztese elnyeri a Symtech Racing fődíját, egy Subaru Impreza R4-gyel a 2014-es rali világbajnokság négy versenyén vehet részt. A második helyezett egy futamot teljesíthet egy N csoportos Subaru Imprezával.

„A 2013-ban kiírásra kerülő Subaru Challenge Award egy újabb megfontolandó ok, melyet a versenyzők számításba vehetnek abban, hogy csatlakozzanak-e az ez évi Rally Class-hoz” – mondta el Dirk Van der Sluys, a Symtech Racing képviseletében. „Az STI azzal segít a Rally Class népszerűsítésében, hogy az első kettő subarus párosnak pénzdíjat ajánl fel minden világbajnoki eseményen.

Semelyik másik rali világbajnoki sorozat nem kínál hasonló módon pénzdíjat: az új díjazási rendszer fantasztikus ösztönzés, reméljük, ez még több versenyzőt inspirál arra, hogy nevezzen a Rally Class-ra.”

 

Andrew