Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta S2400 - A 2,4 literes Fiesta tesztje

 

A 2,4 literes Fiesta tesztje

Az új, 2,4 literes motorral szerelt Ford Fiesta bemutatkozása rövidre sikerült, de biztatónak bizonyult a hétvégén.

Az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson a róla elnevezett versenyen, a Malcolm Wilson Rally-n próbálta ki a kocsit, navigátora az M-Sport logisztikai vezetője, John Millington volt. Annak ellenére, hogy a motor vadonatúj, gyorsnak bizonyult vele az autó, a tesztverseny ugyanakkor a harmadik gyorsasági szakaszon véget a páros számára, miután egy hosszú egyenes végén mechanikus problémák léptek fel a Fiestában.

„Fantasztikus volt vezetni” – mondta el Wilson a Fiesta Szuper 2400-asról. „Az egyik szeleppel vagy dugattyúval lehetett a gond, valami ilyesmi történhetett. A héten szétszedjük a motor, gyorsan kiderítjük és megoldjuk a problémát.”

Az új, 325 lóerős erőforrást a Szuper 2000-es Fiestához olyan privát versenyzők számára fejlesztették ki, akik a nemzeti versenyeken nagyobb teljesítményre vágynak. Az M-Sport a Malcolm Wilson Rally-t a motor tesztelésére szánta, az egységet nem csak ebbe a típusba, de más autókba is be lehet szerelni.

Sok fontos információval gazdagodva a csapat most arra fog koncentrálni, hogy további fejlesztéseket hajtsanak végre az aggregáton, és hogy javítsák a megbízhatóságát. A 2,4 literes motor ezen feladatok elvégzése után, az év későbbi periódusában kerül piacra.

 

Forrás: www.maxrally.com

 

Andrew

 

2013. március 4.