Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta S2400

 

Wilson 325 lova

Az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson egy alkalomra visszatér a versenyzéshez, amikor a márciusban megrendezésre kerülő, róla elnevezett Malcolm Wilson Rally-n első alkalommal viszi pályára a Ford Fiesta Szuper 2400-at.

Wilson a BTRDA Rally Series idei második fordulóján tesztelni fogja az új, 2,4 literes motorral szerelt Ford Fiesta Szuper 2400-at, míg fia, Matthew a Fiesta R5-ös változatával a kocsi fejlesztési programjának keretében előfutóként áll rajthoz a versenyen.

A Szuper 2400 az M-Sport Fiesta sorozatának legújabb tagja. A kétliteres egység helyett beépített 2,4 literes motor 325 lóerőt ad le, de nem csak teljesítménye, hanem forgatónyomatéka is javult a teljes fordulatszám-tartományban. Az új erőművet, mely nem kerül homologizálásra, abba a Fiestába építik be a bemutatkozásra, mely a típus debütálása alkalmával, 2010-ben megnyerte a Monte-Carlo Rallye-t.

Az új konfigurációt azoknak szánják, akik az S2000-es kocsit nemzeti bajnokságokban használják.

„Az M-Sport a Fiesta R5 bevezetésekor rájött arra, hogy a szívómotorokkal a nemzeti bajnokságokat lehetne megcélozni a továbbiakban. Ez egy tökéletes lehetőséget biztosított nekünk arra, hogy egy új, nagyobb teljesítményű erőforrást fejlesszünk a kocsihoz.

A motort azok számára fejlesztettük ki, akik olyan sorozatokban vesznek részt, melyek nem esnek FIA szabályozás alá” – magyarázta Wilson. „Ez lehetővé teszi az ügyfeleinknek azt, hogy egy olyan erősforrásuk legyen, ami nem csak jól szól, de bónuszként az egyik legjobb karosszériába van beépítve, a Fiesta S2000-esébe. A motort önmagában is értékesítjük majd, így bárki, aki autót épít, felhasználhatja a saját projektjéhez.”

A ’90-es évek közepén történt visszavonulását követően csupán néhány alkalommal ült raliautó volánja mögé Wilson. A korábbi brit bajnok azonban úgy gondolja, az M-Sport legújabb járművének bemutatására ez egy jó alkalom, kár lenne kihagyni.

„Mivel Mexikó előtt van egy szabad hétvégénk, nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget” – tette hozzá Wilson, akinek korábbi társa, az M-Sport logisztikai osztályát vezető John Millington fog navigálni. „Rég volt, hogy utoljára versenyeztem, de remélem, hogy az emberek már csak azért is kijönnek, mert hallják a hangokat.”

Az új motort nem csak az S2000-es specifikációjú Fiestába, de más típusokba, például az MK 1-es és MK 2-es Escort-okba is be lehet építeni.

A Malcolm Wilson Rally-n történő bemutatkozása után az új aggregát várhatóan a következő hónapokban válik elérhetővé az ügyfelek számára.

 

Andrew

 

2013. február 21.