Get Adobe Flash player

A Renault csapatot nevez az Európa-bajnokságba

 

A Renault két autóval indul a rali Európa-bajnokság sorozatgyártású autók számára kiírt csapatbajnokságában (Production Car Cup for Teams) a sorozat harmadik, márciusban megrendezésre kerülő kanári-szigeteki fordulóján.

A francia versenyzők, Germain Bonnefis és Robert Consani a Team Renault Sport Technologies színeiben az Európa-bajnokság hét futamán fognak rajthoz állni a Megane RS-ekkel. A 26 éves Bonnefis 2011-ben a Peugeot márkakupáját, a Volant 207 sorozatot nyerte meg Franciaországban, míg a 30 esztendős Consani Renault Megane RS-ével az IRC elmúlt szezonjában a szériaautók között nem talált legyőzőre.

Az Európa-bajnokság általános koordinátora, Jean-Pierre Nicolas, aki korábban raliversenyző volt, majd csapatvezetőként is tevékenykedett, örömmel fogadta a francia gyár döntését.

„Boldogok vagyunk, hogy a Team Renault Sport Technologies nevezett az Európa-bajnokságra, ezen belül is a sorozatgyártású autók csapatbajnokságába. Két ígéretes fiataljukkal egyértelmű az üzenetük, sikeresek szeretnének lenni. Alig várjuk, hogy a Renault-t az Európa-bajnokságon üdvözölhessük, és hogy lássuk, milyen csatát fognak vívni ellenfeleikkel.

Személy szerint nagyon sok emlékem van arról, hogy a Renault sofőrökkel milyen rivalizálást folytattam akkor, amikor versenyeztem. Mindig is nagy presztízs övezte a Renault pilótáit és autóit. Úgy gondolom, ez 2013-ban és a későbbiekben is így lesz az Európa-bajnokságon.”

 

Forrás: www.fiaerc.com

 

Andrew