Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta SportTrophy Europe - Nagy az érdeklődés a Fiesta SportTrophy Europe-ra

 

Nagy az érdeklődés a Fiesta SportTrophy Europe-ra

 

 

Az ebben a szezonban útjára induló Ford Fiesta SportTrophy Europe szervezőit elárasztották az érdeklődők a sorozat első futama, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Tour de Corse előtt.

A fődíj – miszerint a győztes a Sanremo Rallye-n egy Ford Fiesta S2000-essel vehet részt – vonzónak bizonyult, más nemzetek mellett Belgiumból, Bulgáriából, Ecuadorból, Portugáliából és az Egyesült Államokból is érdeklődtek a sorozatról.

Mivel az indulók létszáma limitált, a Fiesta R2-eseket a megmérettetéshez biztosító M-Sport azt javasolja a versenyzőknek, hogy ne késlekedjenek a jelentkezéssel.

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezetője a következőket nyilatkozta: „Mióta bejelentettük az FST Europe programot, pozitív érdeklődést kaptunk a világ minden részéről. A díj, hogy egy Ford Fiesta S2000-essel lehet rajthoz állni a Sanremo Rallye-n, kétségkívül nagyon attraktív, még a távoli Ecuadorból is érdeklődtek. Az Európa-bajnokság kiterjedtségét és népszerűségét illetően folyamatosan növekszik. Ez egy nagyszerű lehetőség a fiatalok számára, hogy nemzetközi szinten mérjék fel sebességüket, mielőtt a világbajnokságon vennének részt.”

A korzikai első fordulót követően a Fiesta SportTrophy mezőnye a belga Ypres Rally-n, majd Csehországban, a Barum Rally-n mérkőzik meg egymással, a záró futamnak pedig szeptember közepén a Rally Poland ad otthont.

 

Andrew

  

2013. április 5.