Get Adobe Flash player

Loeb és a Peugeot a Pikes Peak-en - A szelídítés utolsó európai állomása

 

A szelídítés utolsó európai állomása

A Peugeot Sport Mont Ventoux-ot, a Tour de France kerékpárverseny legendás szakaszát választotta annak színhelyéül, hogy az immár a végleges ruhába felöltöztetett Peugeot 208 T16 Pikes Peak utolsó tesztjét elvégezze, mielőtt az autót átszállítják az Atlanti-óceánon túlra. A dél-franciaországi hegység megfelelő feltételeket biztosított arra, hogy Sebastien Loeb a június 30-án megrendezésre kerülő coloradói hegyiversenyhez hasonló körülmények között próbálja ki a 875 lóerős fenevadat. A Mont Ventoux csúcsára vezető út ugyan nem fekszik olyan magasan, mint a Pikes Peak, karakterisztikájából adódóan azonban ideális terepet kínált az autó továbbfejlesztésére és finomhangolására.

Mióta a kilencszeres világbajnok először kipróbálta, a 208 T16 Pikes Peak számtalan kilométert tett meg már zárt pályán, volánja mögött a Loeböt helyettesítő Gregory Guilvert ült. Az Argentínában aratott rali világbajnoki futamgyőzelme, majd a barcelonai Porsche Supercup viadal után Loeb örömmel vette ismét birtokba új játékszerét, a Peugeot igencsak mérges oroszlánját.

Újbóli találkozásukkor rögtön megjegyezte, az új dekoráció cseppet sem tette visszafogottá az autó kinézetét. „Ez ugyanaz a fenevad” – mondta örömmel. „Nagyon hasznos, hogy normál közúton vezethetem, mivel ez vár ránk a Pikes Peak-en is. Kezelhetősége rendkívül érzékeny, de még mindig nem tudom olyan pontosan irányítani, mint ahogyan szeretném. Ez az, amin még egy kicsit dolgoznunk kell…”

A 208 T16 Pikes Peak szelídítése az Egyesült Államokban folytatódik azok után, hogy az oroszlánt a hónap végén repülővel átszállítják az óceánon túlra. Azt követően a Peugeot Sport már Coloradóban számol vissza izgalmas kalandjának rajtjáig.

 

Andrew

 

2013. május 15.