Get Adobe Flash player

Kosciuszko dobja a MINI-t

Michal Kosciuszko a Szardínia Rally-tól kezdődően egy Ford Fiesta RS WRC-vel folytatja világbajnoki szereplését, szakítva az eddigi MINI John Cooper Works WRC-vel.

A Lotos WRC Team lengyel versenyzője azt nyilatkozta, a MINI-vel kapcsolatos technikai problémák miatt döntöttek a váltás mellett. A hétvégén sorra kerülő Akropolisz Rally-n nem vesz részt Kosciuszko, Fiesta WRC-s bemutatkozására június második felében a Szardínia Rally-n kerül sor.

A 28 éves lengyel pilóta és navigátora, Maciek Szczepaniak egyúttal szakít a számukra eddig a MINI-t biztosító Motorsport Italia csapatával is, Fordjukat az M-Sport fogja rendelkezésükre bocsátani.

Kosciuszko a következőket nyilatkozta: „Olyan játékos vagyok, aki elkötelezett a magas színvonal iránt és folyamatosan azért küzd, hogy elérje a kitűzött célt. A hely is, a rali világbajnokság, ahová eljutottam, az eltökéltségemet mutatja. A szezon kezdete technikai szempontból nagyon nehéz volt számunkra, így köszönetet mondok stratégiai partnerünknek, a Grupa Lotos-nak, akik megértésükről tettek tanúbizonyságot.

Együtt hoztuk meg a döntést, hogy autót váltunk és az M-Sporttal dolgozunk tovább. Szeretném megköszönni a Motorsport Italiának az együttműködést és sok szerencsét kívánok nekik a jövőre nézve.”

Az M-Sport csapatvezetője, Malcolm Wilson örül, hogy csapatában üdvözölheti a lengyel párost. „Lenyűgöző tempót mutatott a Ford Fiesta S2000 kormánya mögött 2010-ben, az SWRC dobogóján állhatott Mexikóban. Figyelembe véve a WRC-ben mutatott fejlődését reméljük, hogy jó eredményekért küzd idén és azt követően is.”

 

Andrew