Get Adobe Flash player

Az M-Sport Ford Fiestáinak görögországi kizárása - A Fiesta R2 problémás minőségbiztosítása

 

A Fiesta R2 problémás minőségbiztosítása

 

A junior világbajnokság versenyzőinek Akropolisz Rally-n történt kizárása nyomatékos figyelmeztetés volt az autókat a sorozathoz biztosító M-Sport felé. Maciej Woda, a Ford Fiesta R2-eseket felkészítő lengyel műhely vezetője az eset kapcsán azt állította a versenyfelügyelőknek, nem tudja, hogyan történhetett ilyen nem megfelelőség. Szerinte az egyetlen magyarázat az, hogy a kérdéses alkatrész, a kipufogócsonk új gyártási tételből származott. Elmondta, az M-Sport nem végez minőségi ellenőrzést az alkatrészeken, megbízik a beszállítóiban, hogy azok a homologizációs specifikációknak megfelelő alkatrészeket gyártsanak.

Az M-Sport az eset kivizsgálását követően megerősítette, a beszállító egy bizonyos tételével volt probléma. A következőket állítják: „Ez nem érinti minden R2-es ügyfelünket, csak azokat, akiknek ebből a konkrét tételből van alkatrészük. Amint kiderült a probléma, minden ügyfelet értesítettünk, és azon dolgozunk, hogy helyrehozzuk a szituációt.”

Azt nem tudni, hogy a világon mennyi, ügyfelek által használt Fiesta R2-t érint az eset.

Feltételezhetően a versenyzők ártatlanságának elismeréséül, valamint amiatt, hogy az eltérés ugyanolyan hatással volt minden egyes páros teljesítményére, nem vették el Görögországban a junior világbajnokság célba érőinek pontjait.

 

Andrew

 

2013. június 17.