Get Adobe Flash player

Ogier cserélne egy körre Vettellel

 

Nem elégedett meg azzal, hogy beleülhetett, Sebastien Ogier vezetné is Sebastian Vettel Red Bull RB9-esét.

A francia pilóta a múlt hónapban a Monacói Nagydíj hétvégéjén, a Porsche Supercup-os kirándulása alkalmával vehetett üléspróbát az energiagyártó Forma-1-es autójában. Ekkor ajánlotta fel a háromszoros világbajnok Vettelnek, hogy kipróbálhatja Polo WRC-jét, viszonzásul pedig szívesen beleülne néhány kör erejéig az RB9-be.

„A ralisportot is szereti, és nagyon érdekelné, hogyha kipróbálhatná a Polót” – mondta el Ogier. „Nem tudom, hogy murván szeretne menni vagy inkább aszfalton, de talán murván lenne jobb az élmény.”

A rali világbajnokság listavezetője nem kertelt, saját vágyait is szavakba öntötte: „Mindegyik pilóta szeretné kipróbálni, milyen érzés egy Forma-1-es autót vezetni, természetesen én is meg szeretném ezt tenni. Mikor beleültem az autóba, akkor éreztem, mennyire szűk, Vettelre van szabva, aki egy kicsit kisebb, mint én. Vezettem már egy kisebb forma autót, most pedig azon vagyok, hogy összehozzak egy tesztet egy Forma-3-as kocsival, hogy lépjek egyet előre, aztán meglátjuk.”

A Volkswagen Motorsport kommunikációs igazgatója, Stefan Moser nem zárta ki a cserét, a Red Bull kapcsolat miatt van esélye a dolognak szerinte is. „Fantasztikus élmény lenne Sebnek, ha vezethetne egy Forma-1-es autót, mi pedig hamarosan írunk Sebastian Vettelnek és csapatának, hogy meginvitáljuk a Polo R WRC vezetésére, aztán meglátjuk, mi történik. Az biztos, ha a Volkswagen overálját viseli, nem lenne semmi problémánk, hogy vezesse a (Red Bull) autót.”

 

Andrew