Get Adobe Flash player

Hírek: Michelin - Új abroncsot mutatott be a Michelin Lettországban

 

Új abroncsot mutatott be a Michelin Lettországban

A Michelin új gumit vetett be a rali Európa-bajnokság harmadik fordulóján, a Liepaja Rally-n. Az LTX Force T-t a nagysebességű murvás versenyekre tervezték.

Az új konstrukcióval rendelkező termék nagyobb oldalsó támasztást biztosít a gyors kanyarokban a megerősített, ugyanakkor lágyabb oldalfalával. Az LTX Force T könnyebb, mind elődje, későbbi fékezést tesz lehetővé, míg a futófelület szélén az egyedülálló, kétvonalú mintázata a laza murva jobb diszperzióját biztosítja.

„Nem tapasztaltunk defekteket, nem voltak problémák és sérülések, ami jó dolog elsőre, egy olyan nagysebességű versenyre, mint amilyen ez is, ez a megfelelő választás” – nyilatkozta a viadal leintését követően Jerome Hancart, a Michelin Európa-bajnoki futamokon jelen lévő műszaki tanácsadója. „A pilóták elmondták, hogy sokkal magabiztosabban érezték magukat fékezéskor, később tudtak fékezni, a tapadás javult, és nagyobb oldaltámasztást is éreznek.”

Az LTX Force T lágy és közepes keménységben volt elérhető a Liepaja Rally-n, míg a kemény változatot melegebb körülményekre tervezték. A 17/65/15 méretű verzió tehát lágy, közepes, illetve kemény változatban készül, csakúgy, mint a 16/64/15.

 

Andrew

 

2019. június 21.