Get Adobe Flash player

GEM üzemanyag

 

GEM Fuel – egy fenntartható versenyüzemanyag!

A GEM üzemanyag a szokásos versenybenzineket két fronton múlja felül, a járműteljesítmény terén és bolygónk szempontjából.

A GEM üzemanyag koncepciójának fejlesztésére, átfogó tesztelésére és szabadalmaztatására 2011-ben került sor a Lotus Engineering és a BioMCN együttműködésének köszönhetően. A 2012-es év elején a BioMCN a GUTTS-szal karöltve megkezdte az előállítást. A Holland Nemzeti Autósport Szövetséggel (KNAF) történt konzultációkat követően a GEM üzemanyag lett a BioMCN 350Z Challenge hajtóanyaga.

A motorteljesítményre vonatkozó előnyt megfelelő alkalmazás esetén két jellemző biztosítja: a GEM üzemanyagnak magas az oktánszáma, valamint kopogásgátló tulajdonsága van, ami lehetővé teszi a nagyobb motorkompressziót. Másodsorban az alkohol magas százalékaránya miatt hűtő hatása van mind a szívó-, mind a kipufogóoldalon, ami kisebb hőmérsékletű és nagyobb fajsúlyú szívási ütemet és hengertöltést eredményez. Mindkét jellemző alacsonyabb hőmérsékleten leadott nagyobb motorteljesítményt jelent.

A hatékony motorüzemen túl a GEM üzemanyag energiatárolás szempontjából is kedvezőbb, mint az ismert alternatívák többsége. Kezelhetősége egyszerű; minden autónak szüksége van arra, hogy energiát tároljon, függetlenül a feladatának ellátásától, a szükségleteihez tárolt energia mennyisége pedig meghatározza a hatótávolságot. A kulcsfeladat, hogy minél több fenntartható energiát vigyünk járművünkkel, amikor el akarunk jutni A pontból B pontba.

A GEM üzemanyag a fenntarthatóság szempontjából két területen múlja felül a szokásos versenybenzineket: CO2 csökkenést eredményez a fenntartható alapanyagok használatával, valamint a megnövelt biomassza határral. A teljesítmény csökkenését nem feláldozva a GEM üzemanyag kettős szempontból is fejlett bioüzemanyag, ami a fenntartható lehetőségekből kínál optimális felhasználást.

 

Andrew