Get Adobe Flash player

Solberg 2014-ben visszatérne a raliba

 

A ralisport 2003-as világbajnoka, Petter Solberg azon van, hogy a következő szezonban ismét ebben a sorozatban versenyezzen.

A norvég versenyző az elmúlt év végén befejezte ralis szereplését, mikor kiderült, nem kap helyet egyik gyári csapatnál sem. Ezek után úgy döntött, ebben az idényben saját csapatával a rallycross Európa-bajnokságon áll rajthoz.

Solberg ellátogat a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Finn Rally-ra, hogy részt vegyen találkozókon, melyek a reményei szerint utat jelenthetnek neki a világbajnokságba történő visszatérésre.

„Semmi sem változott azzal kapcsolatban, hogy hogyan érzek a sportág iránt” – mondta el. „Ez mindig is egy különleges sport lesz számomra, és úgy érzem, valójában több ajánlatom is van a világbajnokságról. Az igaz, hogy az előtt hagytam abba, mielőtt felkészültem volna a visszavonulásra, de most újból beszélek róla és látni szeretném, mit tudok tenni a következő szezon érdekében.”

Solberg három idényt húzott le a világbajnokságon privátként, ez idő alatt nem sikerült nyernie, így tisztában van azzal, hogy a győzelemhez gyári csapatra van szükség.

„Bármennyire is vissza akarok térni, ezt csak a megfelelő feltételekkel szabad megtenni. Amikor erről a szezonról beszéltem, mindig azt mondtam, azt szeretném, hogy a világbajnoki címre legyen esélyem, ami azt jelenti, hogy az összes versenyen részt kell venni. Tudom, hogy még mindig megvan a sebességem, emiatt pokolian frusztráló, hogy a partvonalon kell ülnöm idén és onnan nézni az egészet.”

 

Andrew