Get Adobe Flash player

Ogier kipróbált egy DTM autót is

 

A rali világbajnokság listavezetője, Sebastien Ogier a nürburgringi DTM futam előtt autót cserélt a kétszeres DTM bajnok Mattias Ekströmmel, és vezethette a svéd pilóta Audi RS 5 DTM-ét.

A Volkswagen Motorsport sztárja annak köszönhetően próbálhatta ki a 460 lóerős RS 5-öt, hogy az Audi és a Volkswagen ugyanannak a konszernnek a tagja. A francia ralisnak Ekström adott tanácsokat, majd öt kört tett meg a Nürburgring 3,629 kilométeres sprintpályáján. Ekström szerint Ogier „elég gyors” volt ahhoz képest, hogy az Audi használt gumikon futott.

„Fantasztikus volt, de túlságosan rövid!” – szállt ki az autóból Ogier lelkendezve. „Természetesen ilyen rövid idő alatt nem tudtam eljutni a határokig, főleg nem a fékezés tekintetében. Ez az öt kör ugyanakkor elég volt arra, hogy meghozza az étvágyamat a folytatáshoz. Szeretnék egy igazi tesztet az Audi RS 5 DTM-mel. Az autó fantasztikus, igazán élvezetes. Nagyon lenyűgözőek a DTM autók. A Polo R WRC-n is erősek a fékek, de az Audi lassulása egy másik liga. Az éles kanyarokból történő kigyorsításnál nagyon óvatosan kell bánni a gázpedállal. A Polóm sokkal inkább semleges ebben a tekintetben, mint a hátsókerékhajtású Audi.”

A DTM nürburgringi versenyét Ogier az Audi Sport Team Abt Sportline garázsából követte figyelemmel. „Tavaly is így tettem. A DTM nagyon izgalmas, folyamatosan nyomon követem. Jó, hogy az Audi ilyen erős idén. És a DRS-nek, valamint az opcionális gumiknak köszönhetően a versenyek érdekesebbé még inkább váltak. Kétségtelen, hogy a ralis pályafutásom után el tudom magam képzelni a DTM-ben.

Azt azonban nem kell mondani, hogy jelen pillanatban teljes mértékben a rali világbajnokságra figyelek azzal a céllal, hogy világbajnok legyek.”

Azok után, hogy a francia rali világbajnoki aspiráns letudta köreit a Red Bull által szponzorált Audi RS 5 DTM-mel, Ekström is kipróbálhatta a 315 lovas Volkswagen Polo R WRC-t. A sikeres rali világbajnoki futamokkal is büszkélkedő svéd egy Nürburgring melletti úton ment a listavezető kocsival, amiből hasonló érzésekkel szállt ki, mint Ogier az Audijából „Egy nagyszerű tapasztalat volt ez, megjött az étvágyam. Talán arra is lesz lehetőségem, hogy a hazai versenyemen, a Svéd Rally-n a Polo R WRC-vel vehessek részt.”

 

Andrew