Get Adobe Flash player

Előtte az út

 

Dani Sordo


Kritikus időszak az augusztus a rali világbajnokság szépfiúja, Mr. Nice, azaz Dani Sordo számára, hiszen muszáj lenne győznie a küszöbön álló német futamon, így mint gyári Citroen pilóta, karrierje is különös reflektorfényben van. A maxrally összerakta a lehetséges történéseket a spanyolok kedvencének szemszögéből, remélve, hogy a dolgok jól sikerülnek. Ugyanakkor vázolták a legrosszabbak eshetőséget is.

 

Álom forgatókönyv

1. A Deutschland Rallye előtti teszt sikeres. Egy boldog ember tér haza Spanyolországba, önbizalma a csúcson van.

2. Augusztus 22-én, csütörtökön Kölnben átgurul a rajtdobogón, ahol a tömeg hősként üdvözölve fordul felé, mivel Sebastien Ogier és a Volkswagen túl jó.

3. Megszerzi első rali világbajnoki futamgyőzelmét, Cantabriában kitüntetést vehet át, elfogadja I. János Károly meghívását egy italra és egy tapas-ra. A vendéglistán megtalálható Cesc Fabregas és Penelope Cruz neve is.

4. A Citroennel aláírja a szerződéshosszabbítást. A következő napon megérkezik házához az új, diófabetétekkel ellátott C-Elysee utcai autó, aminek egyedi rendszáma DS 3 4 ME.

5. Az El Pais napilap Sordót nevezi meg az év sportolójának, miután megnyeri hazája októberben megrendezésre kerülő rali világbajnoki futamát.

 

Rémálom az Elm utcában

1. Nem elégedett az autóval és az itinerrel, így nem tud felkapaszkodni a dobogóra a Deutschland Rallye-n, csupán a fakó negyedik helyen végez.

2. Nem éri el a hazafelé tartó repülőt, mivel bérelt autója lerobban.

3. Párizsba hívja válságmegbeszélésre a Citroen vezetősége, akik rossz formáját elnézve nem elégedettek. Emellett kérdőre vonják, hogy miért egy Volkswagen Polót vett bevásárló kocsinak annak ellenére, hogy a helyi Citroen márkakereskedőtől kedvező ajánlatot kapott.

4. Az Ausztrál Rally-ra kispadra kerül. Francois Duvaltól kér tanácsot karrierjének folytatásával kapcsolatban.

5. A Katalán Rally-ra kegyelmet kap, de az a döntés születik, hogy inkább egy DS3 R3T-vel álljon rajthoz. Az utolsó gyorsaságin veszti el a kategóriagyőzelmet, miután Keith Cronin jobb időt megy nála, és egytized másodperccel végez előtte.

 

Andrew