Get Adobe Flash player

LED-es lámpasor - Lazer Boomer Double

 

Lazer Boomer Double

A Boomer Double forradalmian könnyű vázzal rendelkezik, mely maximális világítást hoz a ralisportban. A szabadalommal ellátott terméket azért fejlesztették ki, hogy gyors fel- és leszerelést tegyenek lehetővé, a világítási szög négy irányba állítható, a lámpa bármilyen autóra felszerelhető.

A Boomer Double-t úgy tervezték meg, hogy bármilyen autóra felszerelhető legyen, beállítása egyszerű, a vibrációknak ellenálló gumitalpakkal rendelkezik. A felső lámpák maximum 18 fokkal elfordíthatók kifelé, lehetővé téve a lökhárítón alkalmazott kanyarlámpák elhagyását. A Boomer kit az ST-8 lámpákkal alkot egységet, az autó elektromos rendszeréhez történő csatlakozás egy külön elérhető négylámpás kábelköteggel tehető meg. A felhasználók a vázat gyorskioldós megoldással vagy speciális csavarkötéssel rögzíthetik a motorháztetőre.

 

Főbb jellemzők

- univerzális, könnyű tartó

- két irányba állítható világítási szög (opcionális készlettel a vízszintezéshez)

- bármilyen autóra felszerelhető

- forgácsolt, eloxált alumínium prizma

- rozsdamentes acél tartó

- tervezési és találmányi szabadalom

 

Előírások

A Lazer lámpái E11 jelölésű fényszórók, ami azt jelenti, hogy minden lámpa egy ECE 112 szerint tanúsított LED modult tartalmaz. A modulok a megfelelő fényeloszlás elérése érdekében több LED-ből állnak. A LED egy zöld technológia, hatékonysága csaknem kétszer akkora, mint az HID fényszóróké, az autósport számára pedig több előnyt is jelent, például kisebb a súlya (illetve ugyanakkora súlynál nagyobb fényáram érhető el).

 

Fényáram, isolux adatok

A Lazer isolux diagramjaihoz a Brit Szabványügyi Intézet (British Standards Institute – BSI) által mért fotometriai adatokat használta fel. Amikor mind a négy lámpa egy irányba áll, a hatótávolság eléri az 1400 métert is a 0,25 lux értéken. A felső lámpák kifordítása esetén a központi lámpák hatótávja 800 méter, míg a kanyarlámpáké az iránytól függetlenül meghaladja a 600 métert.

 

Technikai adatok

Feszültségtartomány: 9-32V

LED élettartam: 50000 óra

Optikai hatásfok: 88 %

Súly: 8100 gramm (tartó + 4 db ST-8-as lámpa)

 

Fényszóró teljesítmény

Fényáram: 27760 Lm (4 db ST-8-as lámpa)

LED-ek száma: 32

Fogyasztás: 352 W

Áramfelvétel: 25 A

 

Jóváhagyás

Fényszóró: ECE Reg 112

FIA: jóváhagyott

 

Fotometriai adatok

0,25 lx: 1227 m

0,5 lx: 824 m

1 lx: 600 m

3 lx: 378 m

 

Andrew