Get Adobe Flash player

Hírek: Opel - Győztes Opel

 

Győztes Opel

Az Opel legújabb raliautója, az Adam R2 lenyűgöző tempóról tett tanúbizonyságot Európa raliversenyein, köztük Németország, Spanyolország és Franciaország gyorsasági szakaszain. A 190 lóerős Adam 39 versenyéből 28 alkalommal zárt kategóriagyőzelemmel 2014-ben.

Az egyik sikert az Opel Motorsport Team France könyvelhette el, melynek színeiben Yoann Bonato a dél-franciaországi Rallye du Var-on szerezte meg az R2-es bajnoki címet, a futamon negyvenkét ellenfelét előzve meg. Ez már a negyedik győzelme volt a francia pilótának az idény során. Charlotte Berton ötször nyert, amivel megszerezte a női rali bajnoki címet.

Marijan Griebel hazájában, Németországban a nyolc nemzeti futamból hatot megnyerve a német bajnokságban és az ADAC Masters sorozatban is az élen végzett az 5-ös kategóriában. Az Adam számára kiemelten fontos volt a rali világbajnokság német fordulója, melyen Griebel megnyerte az R2-es kategóriát.

Spanyolországban Esteban Vallin, a Red Opel Motorsport Team Spain versenyzője mutatott kiemelkedő sebességet, az R2-es bajnokságot nyolc kategóriagyőzelemmel hódította el. Vallin a spanyol bajnokság abszolút értékelésében a negyedik helyen végzett.

„Az Adam R2-nk azonnal megmutatta magáról, hogy egy modern, gyors és megbízható raliautó, a 39 rajtjából aratott 28 győzelem önmagáért beszél. A német, francia és spanyol bajnokságok a világbajnokság és az Európa-bajnokság impresszív szintje mentén sem maradtak észrevétlenek. Nyilvánvaló, hogy örömmel fogadjuk a vásárlási igényeket szerte Európából” – mondta el Axel Seegers, az Opel szóvívője.

A 72 százalékos ráta lenyűgöző, viszont a kocsi az Európa-bajnokság junior sorozatában egyelőre nem tudott villantani, Griebel legjobb pozíciója egy második helyezés volt.

 

Andrew

 

2014. december 24.