Get Adobe Flash player

Hírek: Opel - Az Opel programja

 

Az Opel programja

Az Opel Motorsport igazgatója, Jörg Schrott az autosport.cz-nek adott interjújában árult el a német gyár ralival kapcsolatos politikájáról információkat.

A tavaly a svéd Emik Bergkvist győzelmével zárult, Németországban futó Opel Rally Cup projekttel az az Opel törekvése, hogy segítse a német tehetségek fejlődését. Az Adam Cup márkakupa sorozat Franciaországban is kiírásra került, ezt azért tartották szükségesnek a németek, mert sok más gyártó is jelen van azon a piacon, így az Opelnek szüksége volt arra, hogy rögtön a kezdetektől sikeres legyen.

Schrott az Opel Adam R2 magas költségeiről is beszélt, a szakvezető azt a magyarázatot adta erre, hogy az autók minőségben és specifikációban megegyeznek egymással, emiatt az ügyfeleknek nem szükséges megvásárolniuk különféle teljesítménynövelő kiteket. Az Opel Motorsport három modellel, az Adam Cup-pal, az Adam R2-vel és a pályaautózásra alkalmas Astra OPC-vel rendelkezik jelenleg, annak pedig, hogy az Adam Cup-ot nem homologizálták, az az oka, hogy a márkakupás kocsi üzemeltetési költségét szerették volna alacsonyan tartani az Adam R2-vel szemben. Az utóbbival az Opel az Európa-bajnokság junior kategóriájára koncentrál, de bizonyos világbajnoki futamokon is feltűnhet az autó.

Az interjú végén Schrottot a tervezett R5-ös autóról kérdezték, amiről azt mondta, hogy bár ő személy szerint nagyon szeretné a projektet, a gyártó arra nem adott még zöld jelzést. A Corsa R3-ról nem esett szó, amivel kapcsolatban az Opelnek korábban az volt a szándéka, hogy a szintén a Corsából készülő R5-ös autó előtt fejlesztik ki.

 

Andrew

 

2015. május 7.