Get Adobe Flash player

Logisztika Volkswagen módra

 

Logisztikailag Argentínában elkezdődött az Ausztrál Rally

 

Amíg Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen az Argentin Rally utolsó, szombati napján az óra ellen küzdött, a szervizparkban aprólékos csomagolásba kezdtek a Volkswagen csapat tagjai. Nehezítő tényezőként az ausztrál egészségügyi hivatal emberei követték figyelemmel minden egyes mozdulatukat, mivel a felszerelés túlnyomó része egyenesen a déli félteke felé veszi az irányt, ahol a szezon utolsó tengerentúli versenyeként szeptemberben rendezik meg az Ausztrál Rally-t.

Ausztrália szigorú előírásokkal rendelkezik, hogy ezzel vegyék elejét a különböző betegségek terjedésének.  Ezek között a legkomolyabb félelem a szarvasmarhák között terjedő száj- és körömfájásos vírus, mely Argentínában gyakorlatilag mindenütt jelen van. Emiatt az ausztrál küldöttség ragaszkodott a patyolattisztasághoz. „Mindennek klinikai tisztaságúnak kell lennie” – mondta el a Volkswagen Motorsport logisztikájáért felelős Ralf Arneke. „Csak akkor plombálják le a tisztviselők a csomagokat, amikor egyetlen porszemet vagy egy apró kavicsot sem találnak.”

A Volkswagen Motorsport hét konténerben szállítja a felszereléseit, amit lelkiismeretesen tisztítottak meg sűrített levegővel, porszívóval és ecsetekkel. „Olyan szinten dolgozunk, hogy a tesztautóinkat valamennyire szét is szereltük, így könnyebben takaríthattuk le őket” – magyarázta Arneke. Az ausztrálok is gőzborotvát ragadtak, hogy a biztonság kedvéért a tiszta valóban tiszta legyen.

 

Andrew

 

2013. május 10.