Get Adobe Flash player

A 2014-es Ford Fiesta RS WRC bevetése - Végre megmutatja magát a Fiesta WRC új orra

 

Végre megmutatja magát a Fiesta WRC új orra

A Ford Fiesta RS WRC átveszi a jelenleg a piacon lévő Fiesta modell orrkialakítását, az M-Sport versenyzői, Mikko Hirvonen és Elfyn Evans a megújult géppel vághatnak neki a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Finn Rally-nak.

Az új lökhárítót és a hozzá kapcsolódó alkatrészeket régóta teszteli már a brit csapat, és most végre a pályákon is azt a kialakítást láthatják a rajongók, mint amilyennel a versenyautó utcai változata, a Ford Fiesta ST fut.

A változás főként kozmetikai, az tulajdonképpen az első lökhárítóra és a motorháztetőre korlátozódik, ugyanakkor a kartervédőt, valamint a vízhűtő és az intercooler levegő bevezetését is módosították a mérnökök.

A változtatások nem eredményeznek teljesítménynövekedést, viszont jól mutatják az M-Sport és a Ford közötti kapcsolatot, annak ellenére, hogy az autógyár hivatalosan nem vesz részt a rali világbajnokságon.

Az M-Sport vezetője, Malcolm Wilson a következőket nyilatkozta: „Továbbra is szoros együttműködésben dolgozunk a Ford Motor Company-vel, a technikai támogatásuk felbecsülhetetlen értékű a nagysikerű Ford Fiesta raliautók megalkotásában. Egy ideje már a gyorsasági szakaszokon szerettük volna látni a megújult kinézetű Fiesta RS WRC-t, és örömmel jelenthetem be, hogy eljött ennek az ideje.”

 

Andrew

 

2014. július 25.