Get Adobe Flash player

McRae just Colin - 1995: a Monte-Carlo Rallye és a Tour de Corse

 

1995: a Monte-Carlo Rallye és a Tour de Corse

 

Colin McRae-t és Derek Ringert 1995-ben koronázták világbajnokká. A navigátor a Monte-Carlo Rallye-n történt kiesésükről és a Tour de Corse-on elért ötödik helyükről mesél.

Monte-Carlo Rallye

„Amire ebből a versenyből emlékszem, az a hírhedt sisteroni szakasz, amit sötétben futottunk. Féltávnál az volt az itinerben, hogy ’jégfoltok’, a valóságban azonban tiszta jég volt az út. Leszaladtunk az útról a bokrok közé a koromfekete éjszakában. Amint megállt az autó, lenyúltam bekapcsolni a rádiót, hogy elmondjam a csapatnak, mi történt. Bekapcsoltam, és azt hallottam azonnal, hogy David Richards továbbad egy üzenetet: ’Colin kicsúszott! Menjetek vissza, segítsetek neki!’.

Erre Colin annyit mondott nekem: ’Ördög és pokol, ez gyors volt. DR direkt összeköttetésben lehet az Úrral!’.

Kiderült, csapattársunk ugyanebben a kanyarban előttünk csúszott ki és rádión tudatta, mi is balesetet szenvedtünk. Segítettünk Pierónak visszatérni az útra, ami után anélkül folytatta útját, hogy segített volna nekünk. Feladtuk a versenyt, körülbelül három órát kellett várnunk a hidegben, amíg ki nem húztak onnan.”

Tour de Corse

„A verseny végén pozíciót cseréltünk az ötödik és hatodik helyen Piero Liattival az extra bajnoki pont miatt. Piero aszfaltspecialistaként nem volt érdekelt a bajnokságban, a csapat kifejezetten azért vette igénybe szolgálatait, hogy megpróbáljon néhány pontot elcsípni a Toyota és Ford pilótái elől. Örömmel fogadtuk ezt az extra pontot ezen körülmények között, melyek teljesen mások voltak attól a csapatutasítástól, amivel az év későbbi szakaszában sújtottak minket. Katalóniában két pilóta versenyzett fej-fej mellett a bajnokság első és második helyén.”

 

Andrew