Get Adobe Flash player

McRae just Colin - 2002: ciprusi borulások

 

2002: ciprusi borulások

 

A 2002-es Ciprus Rally sokáig ígéretesen alakult Colin McRae számára. Aztán egy csapásra megváltozott minden, az eredmény két borulás és végül egy hatodik hely. Malcolm Wilson és Nicky Grist emlékszik vissza a futamra.

Malcolm Wilson: „Az utolsó napon vezetve zsebünkben volt a verseny, de felborult. Úgy gondoltam, ’rendben, OK, ez nem az, amit szeretnénk, de a második helyen van még mindig’, úgyhogy el tudtam fogadni ezt. Ment tovább, és ismét felborult. Nem voltam boldog.”

Nicky Grist: „Az élversenyzők tudatosan figyelik a másik autók által a kanyarokban hagyott nyomokat. Folyamatosan nézik és olvassák, hogy a többi srác merre ment. Cipruson az utolsó napon csapattársunk, Markko Martin levágott egy balkanyart, felborult, de ment tovább. Amikor Colin egy kisebb bokorban látta Markko nyomát eltűnni, azt gondolta, ’ugyanígy teszek...’ A kis bokor mögött azonban volt egy beton hídkorlát, amikor ennek nekimentünk, felborultunk mi is. Eljutottunk a szervizbe, ahol a szerelők megjavították az autót. Addig kényelmesen vezettünk, de visszacsúsztunk a második helyre ezzel. Colin azonban úgy gondolta, van még esélye a verseny megnyerésére. Klasszikus szituáció, amikor meg kellett volna elégednünk a dolgokkal és elfogadni a második helyet, de ő nem tudott így tenni.

Keményen küzdöttünk a győzelemért Marcus Grönholmmal, aki nagyon jól ment azon a napon. A következő szakaszon volt egy ötödik sebességi fokozatú kanyar, amibe Colin hatodikban rongyolt be. Esély sem volt arra, hogy meg tudjuk csinálni. Bimm-bumm, dirr-durr, felborultunk újból. Az autó a kerekein állt meg, Colin kapcsolt egy egyest, elindult, én viszont még nem voltam képben az itinerrel. Rossz irányba indultunk az úton!”

 

Andrew