Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota GT86 CS-R3 - Halasztás a Toyotánál

 

Halasztás a Toyotánál

Egy előre nem látott műszaki probléma miatt csúszik a Toyota GT86 CS-R3 bemutatkozása, a hátsókerékhajtásos autó októberig biztosan nem érkezik meg az ügyfelekhez.

Az újdonság első példányait ebben a hónapban szállították volna ki az ügyfelekhez a tervek szerint, a kormányszervóval kapcsolatos gondok azonban megakasztották a homologizációs folyamatot, ami hat hónapot csúszik.

A GT86 CS-R3 ugyan nagyon jól teljesített a teszteken, a kormányszervóval visszatérő problémák adódtak. A kocsi különleges kialakítása miatt a vártnál nehezebb dolog lett a megfelelő kormányszervó egység megtalálása, aminek az FIA R3-as szabályzata szerint sorozatgyártású egységnek kell lennie. Az új kormányszervó újabb teszteket igényel, emiatt volt szükség a kocsi homologizációjának halasztására.

A Toyota Motorsport GmbH azt is megerősítette, hogy HJS TMG GT86 CS-R3 Trophy indulása is csúszik emiatt. A márkakupa januárban kezdődhet meg. Azoknak, akik jelentkeztek már az idei bajnokságra, a Toyota visszatéríti a nevezési díjakat, illetve ingyenes nevezést kínál a következő évi sorozatra. A HJS TMG GT86 CS-R3 Trophy jövő évi győztesének ugyanúgy, ahogyan eddig is, egy tesztvezetést kínálnak fel a Yaris WRC-vel.

„Rendkívül bosszantó, hogy a következő szezonig kell várnunk, hogy lássuk az ügyfeleket a CS-R3-mal versenyezni” – mondta el a TMG ügyfélszolgálatának főmérnöke, Nico Ehlert. „Az autó nagyon jól ment a teszteken, pozitív visszajelzéseket kaptunk mindenkitől, aki vezette, a profi tesztpilótáinktól kezdve a potenciális ügyfelekig, akik ellátogattak az eseményeinkre. Különösen kiábrándító tehát, hogy ilyen jelentős hatása van egy komponensnek is. Megpróbáltunk mindent, hogy tartsuk az ütemtervünket, de sajnos nem volt ez lehetséges. Rendelkezünk egy megoldással, és biztos vagyok benne, hogy a végső eredmény nagyon pozitív lesz.”

A GT86 CS-R3-at a tavalyi Deutschland Rallye-n előfutóként láthatták már a rajongók, a verseny pénteki napjának délelőttjén Isolde Holderiedet éppen kormányszervó problémák hátráltatták.

 

Andrew

 

2015. május 1.