Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota GT86 CS-R3 - Nagy-Britanniában is megmutatja magát a GT86

 

Nagy-Britanniában is megmutatja magát a GT86

A Toyota GT86 CS-R3 lesz a sztárattrakciója a brit ralibajnokság nyitófordulójának.

A 232 lóerős, hátsókerékhajtásos raliautó a március első hétvégéjén megrendezésre kerülő Mid Wales Stages Rally-n vesz részt, ami olyan szakaszokon is áthalad, melyek részei a világbajnokság brit fordulójának.

A brit bajnokság, ami olyan világbajnokok karrierjében jelentette az első lépéseket, mint Ari Vatanen, Colin McRae vagy Richard Burns, 2016-ban teljesen átszervezve indul útjára ismét, és az ígéretek szerint minden eddiginél erősebb lesz. Ez tökéletes platformot kínál a GT86 számára is, mely a pilóták és a rajongók kedvencévé vált már a látványos hátsókerekes kivitelének köszönhetően.

A Mid Wales Stages Rally-ra a Rally Prep készíti fel a GT86-ot, a kocsit az autós újságíró Chris Harris fogja vezetni. A 2012-ben alapított különítmény az Egyesült Királyság egyik legnagyobb tekintélyű versenyautó építő és felkészítő csapatává nőtte ki magát, ügyfélköre egyre csak növekszik.

A tavaly homologizált R3-as kategóriájú GT86 első kitjeit már kiküldték az ügyfeleknek, az autók pedig a várakozások szerint Európa különböző nemzeti bajnokságaiban állnak rajthoz idén.

 

Andrew

 

2016. január 25.