Get Adobe Flash player

Meeke a PSA R5-ös autóiról

A PSA csoport csalódott volt, hogy a homologizáció késése miatt a szezon kezdetén nem tudják megkezdeni R5-ös autóiknak, a Citroen DS3-nak és a Peugeot 208 T16-nak a kiszállításait, de megerősítették, hogy 2014. március 1-én mindkét kocsi megkapja a versenyengedélyt.

Kris Meeke az egyetlen, aki mindkét kocsi fejlesztésében részt vett. A Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team 2014-es pilótája a Peugeot volánja mögött előfutóként rajthoz is állt az Ypres Rally-n, és azóta is folyamatos tesztprogramban vett részt mindkét modellel. Meeke így válaszolt, amikor feltették neki a kérdést, hogy milyen a két autó egymáshoz képest: „Korai még erről beszélni. Szemlátomást sok olyan alkatrész van az autókban, melyek nagyon hasonlítanak egymásra, de a karosszériák alapvetően különböznek, a Citroen más tengelytávval rendelkezik és más dolgokban is különbözik. Sosem teszteltük ugyanazon az úton az autókat, úgyhogy nagyon nehéz megmondani, milyenek egymással összehasonítva akció közben.

Azt azért vegyük figyelembe, hogy nagyjából nyolcvan százalékban ugyanazokat az alkatrészeket használják, úgyhogy a különbségek csekélyek lesznek” – folytatta Meeke. „Mindkét márkának az a fontos, hogy autóik versenyeket tudjanak nyerni, és biztos vagyok benne, hogy ez így is lesz. A PSA csoport sosem homologizált olyan kocsit, ami nem volt nyerő, sosem adtak ki olyan autót, amivel nem voltak elégedettek. Biztosak lehetünk benne, hogy amikor homológok lesznek az autók, készek lesznek a győzelemre.”

 

Andrew