Get Adobe Flash player

Műszaki hibák a 208 T16-on - A Peugeot beazonosította az egyik problémát

 

A Peugeot beazonosította az egyik problémát

A Peugeot Sport megerősítette, hogy a 208 T16-on a Portugál Rally-n tapasztalt különféle motorhibákat az okozta, hogy a levegőből az erőforrásba bejutó por kárt tett az egység belsejében.

A gond az volt, hogy nem volt elég hatékony a kocsi levegőbeömlő rendszere a por bejutásának megakadályozására. A portugál viadal után a csapat hatásos javító intézkedéseket hajtott végre, hogy felülkerekedjen a problémán az Európa-bajnoki futamként megrendezett Azori-szigeteki Rallye és az azt követő világbajnoki megmérettetés, a Szardínia Rally előtt. A Peugeot Sport a módosításokról informálta az ügyfeleit is.

A hírek szerint az ugyanezzel a motorral szerelt Citroen DS3 R5-öst nem érinti a jelenség, mivel annak levegőbelépőjét máshogy alakították ki.

A francia R5-ös autókkal kapcsolatos nehézségek az Azori-szigeteki Rallye-n tovább folytatódtak, miután a viadal elején a peugeot-sok közül Craig Breennek, Charles Martinnak és Bruno Magalhaesnek, a citroenesek közül pedig Robert Consaninak meggyűlt a baja a turbó lefúvatószelepével. Breennél, aki végül megnyerte ezt a viadalt is, a későbbiekben is előjött átmenetileg az FIA által az R5-ös autóknak kontrollált alkatrészen a hiba. A 208 T16-nál nem egy új keletű gond ez, az Európa-bajnoki éllovasnak ez okozott fejfájást a Circuit of Ireland során is.

 

Andrew

 

2015. június 8.