Get Adobe Flash player

Műszaki hibák a 208 T16-on - Egyelőre nincs jutalma a 208 T16 sebességének

 

Egyelőre nincs jutalma a 208 T16 sebességének

„Mint ahogyan Görögországban, ahol alig tizenkét héttel ezelőtt Craig Breen rögtön dominált az új autónkkal vagy az Azori-szigeteken, ahol Kevin Abbring az említésre méltó második helyen ért célba – és ahogyan Karl Kruuda WRC 2-es szardíniai szereplésével, illetve Paolo Andreucci olasz győzelmével is – a 208 T16 ismét megmutatta elképesztő potenciálját” – nyilatkozta a Peugeot Sport igazgatója az Ypres Rally után, ahol a tempója ugyan megvolt, de mindkét R5-ös oroszlán kiesett különféle műszaki gondok miatt. „El kell mondani azonban, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni, a két Peugeot Rally Academy által futtatott autó sajnálatos problémákkal küzdött, melyeket felismertünk és kivizsgálunk.

Az elért eredmények fényében azonban tisztán látszik, hogy a 208 T16 egy szilárd alappal rendelkezik, de nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig nagyon új. Mi több, mint ahogyan más gyártók is, komplikált egyenlettel találtuk szembe magunkat, amit meg kell oldanunk, hogy egy versenyképes turbómotoros autót fejleszthessünk párhuzamosan az R5-ös előírások korlátozott költségeivel, mely törekvést teljes mértékben támogatunk. Azonban természetesen megvannak a sporttal kapcsolatos realitások is a versenyeken, melyeket senki sem becsülhet alá” – jegyezte meg Famin.

A Peugeot Sport természetesen minden követ megmozgat, hogy tovább javítsa új versenyautójának teljesítményét, mialatt keményen dolgozik, hogy megoldja a megbízhatósági gondokat, melyek megfosztották a versenyzőket a jó eredmények elérésének lehetőségétől. „Folytatjuk a fejlesztési programunkat, míg az előbukkanó problémákat egytől-egyig kivizsgálunk – ezekből nem volt sok” – folytatta Famin.

„Legutóbb a differenciálművel akadtak nehézségeink, ez volt Craig versenyből történt szombati kiesésének az oka. Dolgozunk azon, hogy megoldjuk a problémát, egy evolúció nemsokára készen lesz. A Kevin kiesését okozó motorgond egy olyan dolog volt, amivel korábban nem találkoztunk. Ügyfeleink közvetlenül ebből húzhatnak hasznot, és folyamatosan informáljuk őket az általunk végzett új fejlesztésekről.”

A kiesésekre azonban némi gyógyírt jelenthet, hogy Christian Jensen megnyerte az Ypres Rally-val egy időben zajló dán bajnoki futamot.

A Peugeot Rally Academy két pilótája, Abbring és Breen legközelebb a csehországi Barum Rally-m ülhet a Peugeot 208 T16 volánja mögé.

 

Andrew

 

2014. június 27.