Get Adobe Flash player

Készülőben egy Citroen DS3 R5

 

Az utóbbi hetekben jó néhány csapat mutatott meg fotókat épülőben lévő versenyautójáról. A dolog érdekessége, hogy a francia R5-ös kocsikról van szó, a Peugeot 208 T16-ról, illetve a Citroen DS3-ról, márpedig a gyártók az ilyen szintű kategóriák esetében maguk szokták összerakni az autót, ezt követően vehetik át azt az ügyfelek.

Arról nincsen még „hivatalos” információ, hogy az egymással együtt fejlesztett két francia versenygép esetében egyszerűen arról van-e szó, hogy a gyári műhely kapacitása nem győzi az újdonságok összeépítését, vagy sokkal inkább arról, hogy az FIA által 180 ezer euróban meghatározott árba a galloknál a karosszéria fényezése és az összeszerelés már nem fér bele. A pletykák szerint valószínűleg az utóbbi az oka a dolognak…

A képeket a MY Racing – a Citroen Racing vezetőjének, Yves Mattonnak a saját csapata – készítette és töltötte fel az egyik közösségi portálra a náluk készülőben lévő Citroen DS3 R5-ről, mellyel nagy valószínűséggel Sebastien Chardonnet kezdi meg WRC 2-es szereplését Szardínián.

Andrew