Get Adobe Flash player

Famin szerint nem kell a rali világbajnokság a Peugeot-nak

A Peugeot Sport vezetője, Bruno Famin megkérdőjelezte, hogy a gyártók megfelelő hasznot tudnak-e húzni a rali világbajnokságból, és kizárta cége részéről, hogy visszatérnének a sportág csúcskategóriájába.

„Megfelelő szinten versenyezni a rali világbajnokságon körülbelül negyvenmillió euróba kerül, ez a negyvenmillió nincs meg nekünk” – mondta Famin. „De ha meg is lenne, megérné? A Volkswagen nagy beruházással érkezett, de abból, amit hallok, nem egészen elégedettek azzal, amit ebből visszakapnak. Ez tehát nem része a terveinknek.”

A szakember ehelyett úgy gondolja, a rallycross lehet egy követendő út, ebben már ki is alakítottak egy együttműködést a Hansen Motorsporttal a 208 RX Supercar-ok versenyeztetésére.

„A rali világbajnokságnak nem jók a kilátásai” – tette hozzá Famin. „A rallycross-é sokkal jobb: idén ellátogat a sorozat Argentínába, Kanadába és Törökországba, később Oroszországba is. Őszintén szólva a rali világbajnokságnak komplikáltnak látom a jövőjét.”

Ahhoz, hogy a francia márka visszatérjen a rali világbajnokságra, jelentős változásokra lenne szükség a sorozatban, véli a Peugeot sportosztályának vezetője.

„Olyan autókra lenne szükség, amik sokkal olcsóbbak a jelenlegi WRC autóknál, olyanokra, mint az R5-ösök, ráadásul az egész dolgot bele kéne sűríteni három napba” – véli Famin. „Szeretnénk néhány olyan fordulót, ami a feltörekvő piacokon lenne. De mindenekfelett egy igazi promóterre lenne szükség, aki a meglévő látványosságot televízióra vinné, viszont sajnos senki sem képes ezt véghezvinni. Remélem, változnak a dolgok…”

A Peugeot tavaly részt vett a Pikes Peak hegyiversenyen egy speciális géppel, jelenleg viszont a 208 T16-os raliautók építése és a rallycross mellett készülnek a jövő évi Dakar Rally-ra a 2008 Crossover alapjaira épített kocsival.

 

Andrew

 

2014. május 18.