Get Adobe Flash player

Ogier az ADAC GT Masters sorozatban

A rali világbajnokság címvédője, Sebastien Ogier elfogadta a meghívást, és az ADAC GT Masters sorozat következő fordulóján vendégversenyzőként vesz részt.

A Volkswagen gyári versenyzője a következő hétvégén a lausitzringi futamon a korábbi Forma-1-es és DTM pilótával, Markus Winkelhockkal párban egy Audi R8 LMS Ultrával fog rajthoz állni a Super Sports Car League kategóriában. Az autót az a Prosperia C Abt Racing készíti fel, mely csapatot a korábbi DTM versenyző és ADAC GT Masters bajnok Christian Abt vezeti.

A francia versenyző számára nem ez az első kiruccanás a versenypályákon, hiszen tavaly részt vett a Monacói Nagydíj betétversenyeként megrendezett Porsche Supercup futamon. Ogier a 315 lóerős Volkswagen Polo R WRC-jét ezúttal egy több mint 550 lovas Audira cseréli.

„Mindig is szerettem az új kihívásokat, úgyhogy nagyon várom már, hogy az ADAC GT Masters-ben versenyezzek, ami az első versenyem lesz az Audi R8 LMS Ultrával” – nyilatkozta a rali világbajnokság jelenlegi listavezetője. „Nézőként ott voltam az ADAC GT Masters-en Oscherslebenben, van tehát fogalmam arról, miről is szól a sorozat. A mezőny első osztályú a sok félelmetes hírű pilótával. Rengeteg az előzés a pályán, ami a rali világbajnokságon természetesen nincsen nekünk. A csapattársam gyors és tapasztalt, úgyhogy nagyon várom már a lausitzringi hétvégét.”

Ogier nem kisebb nevek ellen száll harcba, mint a korábbi Forma-1-es versenyzők, Heinz-Harald Frentzen és Jaime Alguersuari vagy az ex-DTM pilóták, Rahel Frey és Maro Engel.

 

Andrew

 

2014. május 20.