Get Adobe Flash player

Szardínia Rally 2014 - 2. nap

A Szardínia Rally 2. napja

 

A szombati utolsó szakaszon elkövetett hibája miatt vesztette el Jari-Matti Latvala az esélyt arra, hogy megnyerje a Szardínia Rally-t. A verseny és az egész szezon leghosszabb, hatvan kilométeres monte lernói szakaszán a finn eltalált egy követ, ami miatt meg kellett állnia kicserélni Volkswagenje sérült kerekét. Latvala ezzel két percet vesztett, így utat adott csapattársának, Sebastien Ogier-nek a szezonbeli negyedik győzelme felé. Latvala és a folytatást a második helyen váró Mads Ostberg között ugyanakkor még nagy csata bontakozhat ki vasárnap.

A szombati napon két szakasz szerepelt a verseny programjában, mindkettőt kétszer kellett teljesíteni, ezek hossza összesen 157 kilométert tett ki. Reggel Latvala az előző napi tempójában kezdett, és csaknem fél percre hizlalta előnyét, a következő szakaszon azonban túlmelegedett a Polo WRC motorja, ami miatt a finn kénytelen volt átkapcsolni azt etap üzemmódba. A szervizben kiderült, a problémát egy meghibásodott szenzor okozta. Latvala ekkor még tartotta a vezetést az előző nap után kiújuló fékhiba és egy lefulladás ellenére is, de az utolsó szakaszon hibázott, és a kerékcseréjének köszönhetően a délutáni mindkét szakaszt megnyerő Ogier vette át vezetést. A második helyre Ostberg jött fel, aki a nap folyamán honfitársával, Andreas Mikkelsennel folytatott csatát. A Volkswagen harmadik autóját vezető norvég a nap végén egy törött lengéscsillapító miatt vesztett időt.

Robert Kubica remek tempóban az ötödik pozícióban autózott, amikor kiütötte Fordja jobb első kerekét, így kiállni kényszerült. Helyét Elfyn Evans vette át, akit Martin Prokop és Henning Solberg követ a tabellán.

A WRC 2-es mezőnyben vezetői hiba miatt kiesett a két éllovas Yazeed Al Rajhi és Nasser Al-Attiyah is. Az értékelést Lorenzo Bertelli vezeti Ford Fiesta RRC-jével, a második helyen a világbajnoki debütáns Citroen DS3 R5-tel Sebastien Chardonnet áll, a harmadik pozícióban pedig Abdulaziz Al-Kuwari várja a folytatást Fordjával.

 

Eredmények a 2. nap után:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC 3h 30m 15.8s
2. Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +1m 40.2s
3. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +2m 1.5s
4. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Polo R WRC +2m 37.8s
5. Elfyn Evans M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +4m 24.3s
6. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +5m 26.1s
7. Henning Solberg Adapta Motorsport Ford Fiesta RS WRC +6m 9.6s
8. Robert Kubica RK M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +12m 3.7s
9. Khalid Al Qassimi Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +15m 5.2s
10. Lorenzo Bertelli Ford Fiesta RRC +16m 8.1s

 

Andrew

 

2014. június 7.