Get Adobe Flash player

Szardínia Rally 2014 - 3. nap

A Szardínia Rally 3. napja

 

Az uralkodó világbajnok, Sebastien Ogier nyerte a Szardínia Rally-t. Ez volt a francia pilóta és navigátora, Julien Ingrassia negyedik szezonbeli és összességében huszadik futamgyőzelme. A második helyre az idei legjobb eddigi helyezését begyűjtő Mads Ostberg érkezett, a dobogó legalsó fokára Jari-Matti Latvala állhatott fel.

Vasárnap négy szakasz, összesen negyvenhét gyorsasági kilométer várt a mezőnyre. Az első különpróbát Ostberg nyerte, amivel növelte előnyét Latvalával szemben. A finn a következő kettőn visszavágott, de kifogyott a kilométerekből, hogy utolérje citroenes vetélytársát. A dobogós helyezések nem változtak tehát az előző napi sorrendhez képest, Ogier nyert Ostberg és Latvala előtt. A negyedik helyre a csapattársai előtt a Power Stage-et megnyerő Andreas Mikkelsen érkezett, akit Elfyn Evans és a hátfájással bajlódó Martin Prokop követhetett a céldobogón.

Az idei rali világbajnokságból hat futam zajlott le eddig, melyeken a Volkswagen nem talált legyőzőre, utóbbi tíz versenyét megnyerte a német gárda. Mióta bekapcsolódtak 2013-ban a világbajnoki sorozatba, a tizenkilencből tizenhat viadalt nyertek meg.

A WRC 2-es értékelést az abszolút sorrend kilencedik helyén végző Lorenzo Bertelli nyerte Ford Fiesta RRC-jével. A dobogó második fokára Sebastien Chardonnet érkezett a Citroen DS3 R5-tel, míg a harmadik helyért járó pontoknak a Ford Fiesta RRC-vel versenyző Yuriy Protasov örülhetett, mivel az eredetileg dobogós Bernando Sousa öt perces büntetést kapott, ugyanis kiderült, az engedélyezett huszonnégy helyet huszonhat gumiabroncsot használt fel a viadal során.

 

A verseny végeredménye:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC 4h 2m 37.8s
2. Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +1m 23.1s
3. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +1m 32.8s
4. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Polo R WRC +2m 39.3s
5. Elfyn Evans M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +4m 41.8s
6. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +6m 5.3s
7. Henning Solberg Adapta Motorsport Ford Fiesta RS WRC +7m 15.8s
8. Robert Kubica RK M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +12m 19s
9. Lorenzo Bertelli Ford Fiesta RRC +15m 22.1s
10. Khalid Al Qassimi Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +16m 49.3s

 

Andrew

 

2014. június 8.